Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
11.09.2020 kl. 13.07

Rudersdal indfører corona-restriktioner frivilligt

For at holde smitten nede har Rudersdal Kommune valgt at opfordre til hjemmearbejde og aflyse sociale arrangementer.

Det er ikke kun i 17 hovedstadskommuner samt Odense, der i øjeblikket gælder en række særlige restriktioner for at bremse smitten med coronavirus.

I Rudersdal har kommunen frivilligt valgt at indføre restriktioner for at holde smitten nede. Det indebærer at kommunen opfordrer kontormedarbejdere til at arbejde hjemmefra og at arrangementer, hvor kommunen er arrangør bliver revurderet og eventuelt aflyst.

– Vi ligger som nabo til kommuner, som har fået restriktionerne, og vi kan jo se, hvordan det spreder sig fra Hovedstaden og udad i alle retninger. Derfor synes vi ligeså godt, vi kan være på forkant og forsøge at dæmme lidt op for smitten, siger Jens Ive (V), borgmester i Rudersdal Kommune.

I nabokommunerne, som er omfattet af restriktioner, er åbningstiden for restauranter, barer og caféer blevet begrænset, så der skal lukkes klokken 24.00. Men den mulighed har Rudersdal ikke.

LÆS OGSÅ Borgmester smittet med coronavirus

– Det kan vi ikke blande os i, da vi ikke har fået et pålæg fra myndighederne. Vi har spurgt dem, da vi røg over 30 smittede pr 100.000 borgere, men de har meddelt os, at vi ikke er omfattet af de udvidede restriktioner, så de for kan vi ikke gå længere end det, vi kan nå af frivillighedens vej, siger Jens Ive. 

Der bor relativt mange ældre borgere i Rudersdal Kommune, og det ansporer naturligvis til ekstra påpasselighed, fortæller borgmesteren.

– Det er klart at vi har et skarpt fokus på vores plejecentre og botilbud. Nu skal man jo banke under bordet, men det forløber faktisk rigtigt fint. Der er jo en faglighed, som gør at der ikke bliver slækket på de mange tiltag de steder, siger Jens Ive.

I forbindelse med de skærpede restriktioner har kommunen benyttet lejligheden til at indskærpe de gode vaner hos borgerne.

LÆS OGSÅ Politikere ærgrer sig over, at borgmester fastholder digitalt møde

– Vi syntes, at vi så en vis tendens til at vores borgere slækkede på de gode vaner. Men nu er ikke det rigtige tidspunkt at tage mere afslappet på smitten. Vi så jo i marts og april, hvor hurtigt smittetallet falder, hvis bare alle opfører sig fornuftigt, siger Jens Ive.

Rudersdal har i dag 19 borgere ud af 57.000 som er registret smittet med coronavirus. gij@kl.dk

Emneord
COVID19, Byråd

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Rudersdal indfører corona-restriktioner frivilligt Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger