Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
11.09.2020 kl. 13.13

Tilsyn skal vurdere Faaborg-Midtfyns udlejning af elbil

I Faaborg-Midtfyn vil byrådsmedlem have Ankestyrelsen til at vurdere, om det er lovligt at kommunen udlejer en dele-elbil på havnen.

Et flertal i kommunalbestyrelsen vedtog tilbage i maj den såkaldte prøvehandling at leje en elbil ud på havnen i Faaborg, hvor der er opsat en ladestander.

Dette skete på trods af en advarsel fra forvaltningen om, at et sådant initiativ er juridisk uprøvet og derfor risikerer at være i uoverensstemmelse med kommunalfuldmagtens regler.

Byrådsmedlem Søren Clemmesen (K) stemte dengang imod forslaget og mener fortsat ikke, at Faaborg-Midtfyns Kommunes drift af elbiludlejning på havnen er lovmedholdelig. Derfor vil han nu have initiativet vurderet af Ankestyrelsen.

– Vores egen forvaltning kan jo ikke sige det tydeligere, at det ikke er lovmedholdeligt, at kommunen vil drive biludlejning. Og det er jeg helt enig i. Det er en opgave for private biludlejningsfirmaer, siger han til Fyens Stiftstidende.

LÆS OGSÅ Byrådspolitikere behøver alligevel ikke købe en ekstra telefon og pc til valgkampen

Kollegaerne i kommunalbestyrelsen har i et svar til Ankestyrelsen gjort det klart, at de mener, praksissen er lovlig:

– Kommunalbestyrelsen har overvejet lovligheden af prøvehandlingen, herunder at prøvehandlingens formål om turismefremme kan synes at være af indirekte karakter, idet kommunens eventuelle støtte vil være til transport og dermed ikke direkte til turisme i traditionel forstand, skriver kommunen.

Dette svar undrer dog Søren Clemmensen, der ikke kan forstå, hvorfor kommunalbestyrelsen ikke nævner forvaltningens advarsel i svaret.

Lars Tribler (V) stemte også imod forslaget tilbage i maj, mens de fire byrådsmedlemmer fra Dansk Folkeparti helt undlod at stemme. De stemte dog alle for at sende svaret til Ankestyrelsen. frst@kl.dk

LÆS OGSÅ Greve lukker for sygemeldt byrådsmedlems adgang til dagsordner
Emneord
Transport, Byråd, Jura, Klima

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Lovligheden af Faaborg-Midtfyns udlejning af elbil skal vurderes Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger