Arkivfoto
Arkivfoto
10.09.2020 kl. 13.43

Sofia Osmani: Det er værre end det værst tænkelige

Det er helt urimeligt, at Lyngby-Taarbæks borgere skal betale mere for udligningen end andre borgere, mener borgmester Sofia Osmani (K).

Dagens melding fra Social- og Indenrigsministeriet om, at Lyngby-Taarbæk Kommune ikke får del i restrammen til skatteforhøjelser vækker hovedrysten på borgmesterkontoret. 

– Jeg er godt gammeldags vred. Jeg synes, det er nogle underlige kriterier, ministeriet har lagt ned over det, siger Sofia Osmani. 

Det er særligt et citat i ministeriets pressemeddelelse, der vækker harme og undren hos hende. 

– Der skal være råd til velfærd i hele landet, og det sikrer vi med udligningsreformen. Det gælder også i de kommuner, som skal bidrage mere. Derfor får de syv kommuner med de største tab på både udligningsreformen og udløb af overgangsordninger mulighed for at hæve skatten lidt ud over den ramme, de automatisk har fået, siger social- og indenrigsminister Astrid Krag (S). 

LÆS OGSÅ Kommunerne får skattesmæk på 126 millioner

Med andre ord: Kommuner, der taber meget på selve udligningen og på overgangsordningerne, kommer foran Lyngby-Taarbæk i køen. 

– Det er ikke logisk, når alle kommuner har fået lov at hæve skatten med det beløb, de har mistet på udligningen. Vi må nu hæve skatten endnu mere end først antaget. Det er faktisk værre end det, vi troede var worst case scenario, siger hun. 

Ifølge borgmesteren bliver der tale om en skattestigning på omkring 0,6 procent. 

Budgetforhandlingerne er ikke nået så langt endnu, da forvaltningen har afventet afgørelsen fra ministeriet. mdbr@kl.dk

LÆS OGSÅ Budgetter: Kommunerne holder sig inden for rammen

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Sofia Osmani: Det er værre end det værst tænkelige Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger