Ishøj Kommune
Ishøj Kommune
10.09.2020 kl. 14.17

S-formand: Samarbejdet i byrådsgruppen fungerer ikke

Mens én gruppe støtter borgmesteren i Ishøj, peger en anden gruppe på hans udfordrer. Det går ikke i længden, påpeger den lokale S-formand.

Da Socialdemokratiet i Ishøj forleden holdt generalforsamling, var der adskillige kampvalg. Og i det hele taget er kamp overskriften for partiet, der har siddet tungt på magten i vestegnskommunen i årtier.

I 2019 begyndte splittelsen i partiet, da borgmester Ole Bjørstorp (S) offentliggjorde, at han ville genopstille til kommunalvalget i 2021.Derefter blev Merete Amdisen afsat som gruppeformand, hvilket formanden for Socialdemokratiet i Ishøj, Henning Bjerre, adresserede i sin skriftlige beretning. 

– Samarbejdet i gruppen har været godt indtil den 2. december 2019. Helt uventet besluttede gruppens flertal, uden debat, at afsætte Merete Amdisen som gruppeformand. Efter min mening helt urimeligt. Hun havde ledet gruppen på en helt loyal måde. En beklagelig situation, skriver formanden.

Han har tilkaldt assistance til konfliktløsningen fra partikontoret. 

LÆS OGSÅ Mettes kamp for de ældres mad
FOR ABONNENTER

– Mit håb skal være, at det lykkes, for det er uholdbart, at et lille flertal majoriserer et stort mindretal. Denne magtdemonstration må ophøre og freden genindtræde. Der er meget arbejde, der skal nås i resten af valgperioden, skriver han videre.

Siden 2019 har splittelsen betydet, at lokalafdelingen ligesom byrådsgruppen har været delt i to. I byrådet har borgmester Ole Bjørstorp seks medlemmer bag sig, mens udfordreren Merete Amdisen har fem støtter i gruppen.

Det helt store spørgsmål – hvem der skal være borgmesterkandidat – bliver først afgjort den 31. oktober.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra borgmester Ole Bjørstorp. mdbr@kl.dk

LÆS OGSÅ Parti søger byrådskandidater på LinkedIn

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: S-formand: Samarbejdet i byrådsgruppen fungerer ikke Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger