Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
09.09.2020 kl. 09.09

Morsø udsætter beslutning om færre politikere

Det bliver ikke foreløbig, at kommunalbestyrelsen på Mors eventuelt bliver reduceret fra 21 til 19 medlemmer. Hverken borgmesteren eller det enlige radikale medlem er begejstret for idéen.

Alle partier i Morsø Kommunalbestyrelse står bag budgettet for 2021.

Og dermed også en post, der står budgetteret med 0 kroner. Overskriften er ”Nedjustering af antallet af kommunalpolitikere”. I en forklarende note forklares, at det det først skal ske, når indbyggertallet kommer under 20.000.

Går kommunalbestyrelsen bare og venter på, at indbyggertallet falder, så de kan blive færre?

– Nej nej, det gør vi bestemt ikke. Vi kæmper en hård kamp for det modsatte og har faktisk nogenlunde balance i til- og fraflytningen. Men der fødes færre, end der dør, på Mors, siger borgmester Hans Ejnar Bertelsen (V), da vi fanger ham på telefonen.

LÆS OGSÅ Flere politikere på Frederiksberg

Muligheden for at indskrænke kommunalbestyrelsen fra de nuværende 21 til 19 medlemmer stammer fra en såkaldt serviceplan fra 2014, da han blev borgmester.

Hans Ejnar Bertelsen er egentlig ikke fan af idéen.

– Jeg kan godt være bekymret for den geografiske repræsentation, hvis vi bliver færre, og jeg synes også, man skal have blik for, at det bliver nogle meget dyre mandater for de små partier.

Kommunalbestyrelsesmedlem Jette Jepsen blev valgt for Venstre, men er i løbet af perioden skiftet til Radikale Venstre, der ikke har været repræsenteret i kommunalbestyrelsen i årtier, og som uanset hvad får det svært ved valget næste år.

LÆS OGSÅ V til angreb på K om udbud: Kan vi stole på vores aftaler?

– Det er ikke godt for demokratiet, og heller ikke personligt for mig. Jeg håber, vi kan sparke det helt til hjørne, siger hun.

Politikerne på Mors har til gengæld vedtaget at nedlægge beskæftigelses- og erhvervsudvalget og fordele dets opgaver på de andre udvalg. Det giver en besparelse på 400.000 kroner. mdbr@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Morsø udsætter beslutning om færre politikere Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger