Foto: Helsingør Kommune
Foto: Helsingør Kommune
09.09.2020 kl. 11.15

Helsingør bortviser medarbejder efter ydmygelse af plejehjemsbeboer

En medarbejder på et plejehjem filmede en beboer med sin mobiltelefon og sendte videoen videre til en bekendt. Han er nu bortvist og politianmeldt. TV 2 vil formentlig vise klippet.

En sag i sin helt egen kategori har ramt Helsingør Kommune.

En fastansat og mangeårig medarbejder på det kommunale plejehjem Grønnehaven har tilbage i juni filmet sig selv ydmyge en forsvarsløs kvindelig beboer for derefter at videresende videoen til en bekendt.

Modtageren har ifølge Frederiksborg Amts Avis meldt sagen til Nordsjællands Politi, som kontaktede lederen af Grønnehaven, der fik forevist optagelsen. Medarbejderen blev derefter bortvist.

– Den type adfærd vil vi simpelthen ikke have. Det er så modbydeligt, at det er i en kategori helt for sig selv, siger kommunaldirektør Stine Johansen, der også har set videoen.

LÆS OGSÅ Sosu-hjælper dømt for at stjæle fra borger

Set med hendes briller er det svært at forhindre, at en sådan sag kan opstå. Generelt er de ansatte i Helsingørs ældrepleje dygtige og omsorgsfulde, understreger hun.

– Der er intet i den bortviste medarbejders personalesag, der tyder på, at han kunne være så afstumpet. Og det er ikke mig beskåret at give garantier for menneskelig adfærd. Men jeg kan garantere, at man bliver bortvist omgående, hvis man tyr til sådanne yderligheder, siger hun.

Det vil ifølge Stine Johansen være svært at spotte allerede under rekrutteringen, om en medarbejder kunne finde på noget lignende.

– Vi indhenter referencer, straffeattester og hvad der ellers er brug for. Vi personlighedstester ikke alle, men selv hvis vi begyndte at gøre det, er jeg ikke sikker på, at det ville fange sådan et tilfælde, siger Stine Johansen.

LÆS OGSÅ Bortsvindlede satspuljemillioner bliver sendt tilbage til udsatteområdet

Da Nyhedsmagasinet Danske Kommuner taler med hende, har hun netop haft besøg af TV 2, der er kommet i besiddelse af videoen. Det vides dog ikke hvornår og i hvilken form, TV 2 har tænkt sig at bringe den. mdbr@kl.dk

Emneord
Ældre, Kriminalitet

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Helsingør bortviser medarbejder efter ydmygelse af plejehjemsbeboer Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger