Foto: Tønder Kommune
Foto: Tønder Kommune
08.09.2020 kl. 13.38

Tønder-borgmester styrer uden om intern V-ballade og lander bredt budget

Alle partier i Tønder står bag et budget, der byder på et løft af flere velfærdsområder.

Mens der det sidste halve års tid har været masser af uro i og omkring Venstre i Tønder, er der nu landet et budgetforlig, der er ganske harmonisk.

Alle byrådets ti partier fra Enhedslisten til Dansk Folkeparti er med i budgettet, der indeholder nye velfærdsinitiativer for 35 millioner kroner årligt og anlæg for 400 millioner kroner i 2021 og overslagsårene.

Borgmester Henrik Frandsen (V) fik dermed ret, da han over for Nyhedsmagasinet Danske Kommuner i august spåede om budgetprocessen. Dengang vurderede han ikke, det ville blive svært.

– Jeg tror ikke, der er nogen, der vil have mere uro end højst nødvendigt. Venstre har også en interesse i at signalere til den måbende befolkning i kommunen, at vi er i stand til at føre ordentlig politik. Hvis jeg var lederen af den anden fløj, ville jeg gøre, hvad jeg kunne for at signalere ro, sagde han dengang.

LÆS OGSÅ Stort mindretal vil have flere pædagoger – men SF tøver med at tilslutte sig

Uroen tog fart, da Henrik Frandsen (V) blev vraget som spidskandidat til fordel for Martin Iversen, der ikke sidder i byrådet i dag. Valget fik siden flere Venstre-byrådsmedlemmer til at meddele, at de ikke ønsker at genopstille.

Politikerne i Tønder har været hjulpet af, at udligningsreformen har givet kommunen en tocifret millionbeløb samt yderligere 11 millioner kroner fra puljen for særligt vanskeligt stillede kommuner. mdbr@kl.dk

Emneord
Budget, Byråd

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Tønder-borgmester styrer uden om intern V-ballade og lander bredt budget Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger