Arkivfoto
Arkivfoto
08.09.2020 kl. 13.19

Ninna Hedeager Olsen genopstiller ikke

Enhedslisten i København skal på jagt efter en ny spidskandidat til KV21. Ninna Hedeager Olsen trækker sig efter kun en periode.

Det næststørste parti i Københavns Borgerrepræsentation skal have fundet en ny frontfigur.

Partiets nuværende politiske leder på rådhuset, teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen, genopstiller ikke, fortæller hun i et interview med det venstreorienterede netmedie Solidaritet.

Og det har faktisk hele tiden været hendes tanke, at hun ville stoppe som spidskandidat efter en periode. Efter kommunalvalget i 2017 blev hun omtalt som ”aktivisten, der blev borgmester ved et tilfælde.”

– Helt tilfældigt var det selvfølgelig ikke, men det er da rigtigt, at jeg nok ikke passer ind i mange menneskers forestilling om en klassisk borgmester. Jeg har aldrig haft nogle karrieremæssige ambitioner om at blive leder. Jeg trives allerbedst som tillidsrepræsentant, og gik ind i politik for at være aktivist, siger Ninna Hedeager Olsen.

LÆS OGSÅ Borgmesterkandidat trækker sig efter pornomail

Borgmesteren afviser, at beslutningen om at trække sig helt fra politik hænger sammen med en sag fra 2019, hvor en mand blev sigtet og senere frikendt for at have voldtaget en kvinde i borgmesterens hjem. Sagen, der blev dækket massivt af pressen, førte til, at Ninna Hedeager Olsen meldte sig syg i fire måneder.

Enhedslisten i København vælger ny spidskandidat senest et halvt år før kommunalvalget, der finder sted 16. november næste år. mdbr@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Ninna Hedeager Olsen genopstiller ikke Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger