En hjemmeplejeenhed på Amager har gang i den daglige holdtræning som en del af arbejdsdagen. Foto: Arbejdsmiljørådet
En hjemmeplejeenhed på Amager har gang i den daglige holdtræning som en del af arbejdsdagen. Foto: Arbejdsmiljørådet
08.09.2020 kl. 11.28

Forvaltning hædres for arbejdsmiljø

Flere tusinde medarbejdere i ældreplejen træner som en del af arbejdsdagen – og det giver resultater, som nu belønnes.

Ved siden af de almindelige arbejdsopgaver dyrker næsten 10.000 medarbejdere i sundheds- og omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune holdtræning i arbejdstiden. Det styrker sammenholdet, men det giver også markante positive resultater i form af mere muskelstyrke, bedre søvn og generelt højere trivsel og arbejdsglæde.

Og det er vejen frem, mener Arbejdsmiljørådet, der derfor giver Københavns Kommune årets arbejdsmiljøpris i kategorien muskel- og skeletbesvær. Det sker ved en digital prisuddeling tirsdag.

– Indsatsen i Københavns Kommune baserer sig på forskningsresultater og har kun ladet sig gøre via en længerevarende og omfattende indsats, hvor der er opnået opbakning fra alle niveauer i organisationen til at indføre fysisk træning i arbejdstiden. Og resultaterne er meget overbevisende. Færre oplever smerter, og flere oplever, at fællesskabet er styrket. Det er flot for en så omfattende indsats, siger formanden for Arbjedsmiljørådet, Cristina Lage.

Træningen i arbejdstiden begyndte som en idé i 2013, og er nu rullet ud til alle medarbejdere i ældreplejen, køkkenpersonale og rengøringsassistenter.

LÆS OGSÅ Haderslev får påbud om at forebygge risikoen for vold fra byrådsmedlem

– Vi tænker meget over, hvordan vi matcher de fysiske krav, der er til arbejdet i plejen. Vi ved, at styrketræning hjælper på smerter. Men det nye her er at betragte det som en arbejdsopgave på lige fod med andre arbejdsopgaver, siger projektleder Vibeke Andersen fra Arbejdsmiljø København under Københavns Kommune. mbdr@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Forvaltning hædres for arbejdsmiljø Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger