Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
07.09.2020 kl. 09.37

København vil have sit eget ordenskorps

Kommunen ønsker sig et korps af vægtere, der kan udstede bøder. Regeringen er skeptisk.

Larm, fest og ballade i de københavnske gader henover sommeren har fået et flertal på Københavns Rådhus til at sende en appel til Christiansborg.

De vil have lov til at oprette et kommunalt vagtværn, der skal kunne udskrive bøder til københavnere, der larmer, sviner, urinerer, udøver hærværk eller noget helt femte, der bryder med ordensbekendtgørelsen.

Det fremgår af budgetforliget for 2021, der blev indgået forleden mellem alle partierne i Borgerrepræsentation på nær Enhedslisten og Alternativet.

– Parterne er enige om at arbejde videre med oprettelsen af et kommunalt ordenskorps, såfremt forhandlingerne om politiforliget munder ud i en lovhjemmel, der giver kommunerne mulighed for at oprette et kommunalt ordenskorps, står der i aftalen.

LÆS OGSÅ Fire kommuner med selvbudgettering får lov til at vælge om

Der er ikke afsat penge til korpset her og nu, men ifølge budgetforliget kan oprettelsen af korpset finansieres af de midler, der ikke er brugt på budgettet i 2020.

Retsordfører Jeppe Bruus (S) siger til Berlingske, at Socialdemokratiet gerne vil se på kommunernes muligheder for at anvende vagter, men at partiet og dermed regeringen er meget opmærksom på ”ikke at uddelegere egentlige politiopgaver” – såsom altså udstedelsen af bøder.

Også Gentofte og Fredensborg har tidligere udvist interesse for oprettelsen af kommunale vagtværn. Her skulle værnets opgave dog primært være at jage indbrudstyve væk. mdbr@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: København vil have sit eget ordenskorps Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger