06.09.2020 kl. 14.36

Flere politikere på Frederiksberg

Flertallet bag budgettet vil udvide kommunalbestyrelsen med to medlemmer fra KV21.

Når de over 85.000 vælgere på Frederiksberg går til stemmeurnerne ved kommunalvalget næste år, skal de ikke som vanligt vælge 25 medlemmer af kommunalbestyrelsen, men 27.

Det står klart efter at et flertal bestående af Det Konservative Folkeparti, Venstre, Liberal Alliance, SF og Alternativet søndag er blevet enige om budgettet for næste år – og som noget nyt også for 2022.

Netop det sidste gav anledning til en del diskussion allerede på kommunalbestyrelsens førstebehandling af budgettet mandag, hvor Socialdemokratiet og Radikale Venstre ikke var tilfredse med, at budgettet skulle være toårigt.

De to partier havde ganske vist givet deres accept til at forvaltningen undersøgte muligheden for at lægge toårige budgetter, men mente ikke at have nikket til, at det skulle ske nu. Derfor forlod de to partier budgetforhandlingerne lørdag.

LÆS OGSÅ Morsø udsætter beslutning om færre politikere

Venstre bed sig til gengæld fast i forhandlingsbordet, og selv om der i forligsteksten argumenteres med, at der er blevet flere borgere de senere 10 år og at det enkelte mandat derfor er dyrere, lægger partiets frontfigur, viceborgmester og rådmand Jan E. Jørgensen ikke skjul på, at forslaget vil gavne Venstre.

– Vi sidder på et ret dyrt mandat. Ved sidste valg fik Radikale Venstre 50 procent flere stemmer end os, men fik tre mandater. Vi fik et. SF har også et meget dyrt mandat, og var lige på grænsen til to mandater sidst, siger Jan E. Jørgensen.

Han havde gerne set, at Frederiksberg Kommunalbestyrelse blev udvidet til styrelseslovens maksimum på 31 medlemmer, men det kræver en større ombygning af mødesalen, som ville koste 1,5 millioner kroner. Og det var der ikke politisk appetit på. 

De to ekstra kommunalbestyrelsesmedlemmer koster ifølge forvaltningen 400.000 kroner ekstra om året. mdbr@kl.dk

LÆS OGSÅ V til angreb på K om udbud: Kan vi stole på vores aftaler?

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Flere politikere på Frederiksberg Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger