Villy Søvndal går efter borgmesterposten i Kolding. Pressefoto.
Villy Søvndal går efter borgmesterposten i Kolding. Pressefoto.
04.09.2020 kl. 13.06

Så er det officielt: Søvndal går efter borgmesterposten

Villy Søvndal har afsøgt markedet for opbakning og er nu sikker på, at han vil gå efter borgmesterposten i Kolding ved KV21.

Efter at have sendt en prøveballon afsted, hvor han luftede sine borgmesterdrømme, er Villy Søvndal (SF) nu klar til at gå efter posten i Kolding Kommune. Det annoncerer han i dag på sin facebookside.

– Jeg har truffet min endelige beslutning om at stille op som borgmesterkandidat for SF i Kolding, skriver han og bekræfter over for Nyhedsmagasinet Danske Kommuner.

For to uger siden meddelte den tidligere udenrigsminister og partiformand, at han drømmer om at blive borgmester i Kolding. Men han skulle lige bruge 14 dage på at tale med nogle af de kommende samarbejdsparternere i byrådet. Det har han nu gjort, og er altså blevet overbevist om, at der er grobund for et magtskifte i Kolding, hvor Venstres bykonge Jørn Pedersen, har besluttet ikke at genopstille.

Der er dog stadig mere at snakke om med de potentielle samarbejdspartnere.

LÆS OGSÅ Byrådsmedlem bliver spidskandidat for SF til RV21

– Jeg bilder mig ikke ind, at støtten fra de andre partier kommer af sig selv. Det handler selvfølgelig i sidste ende om, hvor koldingenserne sætter deres kryds på valgdagen. Men jeg synes, vi står et godt sted, og jeg tror på, at vi kan samles om et fælles mål for Kolding, skriver Villy Søvndal.

Han er i øjeblikket regionsrådsmedlem i Region Syddanmark, men fremtiden skulle gerne være mere lokal.

– Der er så meget, jeg gerne vil gøre for vores by og kommune. Det handler først og fremmest om velfærd. Om at vi skal have styr på økonomien, så vi kan give vores børn, unge, ældre og socialt udsatte de bedst mulige forhold. Det er der brug for. Det er det, jeg brænder for. Sådan var det, sidst jeg sad i byrådet i Kolding, og sådan er det stadig, skriver Villy Søvndal.

Han sad i byrådet for SF fra 1982 til 1994 kun afbrudt af knap fem måneder, hvor han var vikar i Folketinget. jki@kl.dk

LÆS OGSÅ Billund skal have ny borgmester

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Så er det officielt: Søvndal går efter borgmesterposten Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger