Foto: Steen Brogaard/Folketinget
Foto: Steen Brogaard/Folketinget
04.09.2020 kl. 11.00

LA-profil vil udfordre rød dominans i København

Fhv. trafikminister Ole Birk Olesen er kørt i stilling i København for Liberal Alliance til kommunalvalget. Efter hans mening prioriterer de andre blå partier Hovedstaden alt for lavt.

Ole Birk Olesen er valgt som Liberal Alliances spidskandidat til borgerrepræsentationen ved kommunalvalget i 2021. I Berlingske udtrykker han "forundring" og "skuffelse" over, hvor lavt de blå partier prioriterer at erobre hovedstadskommunen. Efter hans mening burde de opstille deres mest kendte kandidater i København.

– Jeg synes ikke, man gør nok for at bryde den røde dominans i København. Vi borgerlige står ikke særlig godt i hovedstaden, og derfor har vi en ekstra interesse i at stille med nogle kandidater, som almindelige mennesker faktisk kender, siger altså Ole Birk Olesen til Berlingske.

Han flytter samtidig folketingsvalgkreds til København. Til avisen forklarer han, at det er led i en storbyoprustning for Liberal Alliance. Partiet gik markant tilbage ved valget sidste år, men har tidligere haft flere vælgere i og omkring byerne.

Det er en del af Ole Birk Olesens kommunale valgprogram, at der skal findes penge til at sænke grundskylden. Til gengæld tror han ikke, der kan findes penge til at skære en tredjedel af den kommunale indkomstskat. tkn@kl.dk 

LÆS OGSÅ Lars Weiss går efter overborgmesterposten

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: LA-profil vil udfordre rød dominans i København Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger