Både Gladsaxe og København vil indføre minimumsnormeringer før tid. Foto: Mostphoto / Buckley
Både Gladsaxe og København vil indføre minimumsnormeringer før tid. Foto: Mostphoto / Buckley
04.09.2020 kl. 10.45

Klar med minimumsnormeringer allerede næste år

Gladsaxe Kommune indfører minimumsnormeringer allerede fra næste år.

Gladsaxe tyvstarter på minimumsnormeringer i daginstitutionerne og vil indføre dem allerede næste år. Det står klart, efter byrådet 1. behandlede næste års budget, hvor der er flertal for at øge normeringerne.

– Jeg er utrolig glad for, at der er flertal for at indføre minimumsnormeringer i vores børnehuse. For coronaen har lært os, at det øger børns trivsel og sundhed at være sammen i mindre grupper. Det betyder, at vi kan ansætte mere pædagogisk personale i vores børnehuse, så vi allerede fra 2021 lever op til de minimumsnormeringer, som regeringen ønsker gennemført senest i 2025, siger borgmester Trine Græse (S).

Med finansloven for 2020 besluttede et flertal i Folketinget, at der i 2025 skal være en voksen per tre vuggestuebørn og en voksen per seks børnehavebørn i landets institutioner. Det bliver indfaset løbende over de kommende år, men i Gladsaxe, vil et byrådsflertal altså fremskynde den udvikling.

De øgede normeringer i Gladsaxe koster ifølge budgetforslaget 13,4 millioner kroner i 2021 faldende til 2,6 millioner kroner i 2024 i takt med, at det statslige tilskud til minimumsnormeringer bliver indfaset.

LÆS OGSÅ Frederiksberg fritager forældre for betaling

Med forslaget bliver Gladsaxe Kommune den andne kommune i rækken, der annoncerer, at de vil fremrykke indfasningen af minimumsnormeringer i daginstitutionerne. Onsdag præsenterede et flertal i Københavns Kommune et budgetforlig, der indebærer, at København fra 2022 vil have minimumsnormeringer. Det koster 450 millioner kroner over de næste fire år. En investering, som partierne bag aftalen, kaldte "historisk stor". jki@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Klar med minimumsnormeringer allerede næste år Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger