Liselott Blixt, Dansk Folkeparti, Rigge Nørmark, Liberal Alliance, Marc Genning, Venstre, Brigitte Klintskov Jerkel, Det Konservative Folkeparti, Mortan Martinsson, Dansk Folkeparti og borgmester Perniille Beckmann kort efter de forhandlinger, som
Liselott Blixt, Dansk Folkeparti, Rigge Nørmark, Liberal Alliance, Marc Genning, Venstre, Brigitte Klintskov Jerkel, Det Konservative Folkeparti, Mortan Martinsson, Dansk Folkeparti og borgmester Perniille Beckmann kort efter de forhandlinger, som
01.09.2020 kl. 13.30

Borgmester: Mit første budget uden besparelser

I Greve Kommune hæfter venstreborgmester Pernille Beckmann sig ved, at der for første gang i hendes politiske karriere er vedtaget et kommunalt budget uden besparelser.

I disse dage og uger tikker meddelelserne om vedtagne kommunale budgetter ind ledsaget af kommentarer fra forligsparterne. I den forbindelse faldt kommentaren fra en glad Greveborgmester i øjnene.  

– Det er første gang i al den tid, jeg har været i politik, at vi har lavet et budget uden besparelser. Jeg er superglad for, at det borgerlige Greve står sammen, og jeg vil gerne sige tak til forligspartierne, fordi alle har villet gå på kompromis for at få et robust budget til glæde for borgerne, siger borgmester Pernille Beckmann (V), der har siddet kommunalbestyrelsen i ti år og siden 2013 som borgmester.

Der er tale om et borgerligt budgetforlig for 2021 og de følgende år. Venstre, Dansk Folkeparti, Konservative og Liberal Alliance har indgået et budgetforlig uden besparelser, selvom som de påpeger, at Greve Kommunes økonomi er udfordret af regeringens udligningsreform, som sender millioner ud af kommunen samtidig med, at corona-virus også betyder en ekstra regning på millioner af kroner.

Til gengæld skattestigning

Samtlige forligspartier erklærer sig imod udligningen, men ønsker samtidig ikke at serviceniveauet i forhold til børn, unge, ældre, udsatte, erhvervsliv eller fritidsliv skal reduceres. Derfor har man valgt at acceptere en skattestigning på 0,1 procent svarende til det beløb, som Greve Kommune skal aflevere til andre kommuner som følge af regeringens udligningsreform.

LÆS OGSÅ Lejre overskred budgettet med 30 millioner kroner sidste år

– I Dansk Folkeparti glæder vi os over, at vi er sammen om et budget uden besparelser og samtidig sikrer, at den gode service for vores ældre fortsætter. Desuden er vi glade for, at der er sat midler af til renovering af kommunens bygninger og stier, siger Liselott Blixt (DF). tkn@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Borgmester: Mit første budget uden besparelser Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger