Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
30.10.2020 kl. 09.30

Ny enhed skal håndtere sager om sexisme

Et flertal i Københavns Borgerrepræsentation stemte torsdag aften for at oprette en ny enhed til håndtering af sager om sexisme i kommunen.

Debatten om sexisme og afdækningen af sager om krænkende adfærd har den seneste tid sat fokus på, at medarbejdere har brug for bedre muligheder for at indberette sager om sexistisk adfærd eller chikane. Derfor besluttede Københavns Borgerrepræsentation på et møde torsdag aften at oprette en ny enhed under sundheds- og omsorgsforvaltningen, som skal fungere som en anonym klageadgang i disse sager.

I en pressemeddelelse udtrykker initiativtageren til forslaget, sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF), glæde over, at et flertal af partierne var enige om beslutningen.

– Det er enormt vigtigt for mig, at vi ovenpå den seneste tids bølge af sager og opråb fra primært unge kvinder får slået fast, at ansvaret i den her type sager ikke skal ligge hos den enkelte medarbejder, men klart og tydeligt bliver placeret hos arbejdsgiver og arbejdsplads. Der ønsker jeg, at vi som Danmarks største arbejdsplads med næsten 45.000 medarbejdere går forrest, og det er derfor jeg har taget initiativet, forklarer hun.

Udover at fungere som anonym klageadgang skal den nye enhed også yde rådgivning til medarbejdere og foretage opfølgning på sager, for eksempel med ledelsen på de enkelte arbejdspladser.

LÆS OGSÅ Haderslev får påbud om at forebygge risikoen for vold fra byrådsmedlem

På samme møde besluttede Borgerrepræsentationen også, at der skal igangsættes en undersøgelse, som skal afdække udbredelsen af sexistisk kultur og adfærd på kommunens arbejdspladser. frst@kl.dk  

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Ny enhed skal håndtere sager om sexisme Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger