Foto: Københavns Kommune
Foto: Københavns Kommune
30.10.2020 kl. 11.00

Lars Weiss vil ikke være overborgmester

Lars Weiss slår fast, at han ikke stiller op til kampvalget om at blive socialdemokratiets spidskandidat til overborgmesterposten i København.

I et interview med Nyhedsmagasinet Danske Kommuner sætter den nuværende socialdemokratiske overborgmester Lars Weiss et endeligt punktum for spekulationerne om, hvorvidt han er kandidat til at blive socialdemokratiets spidskandidat ved valget i november.

– Det har aldrig været min ambition at blive overborgmester i København. Det har jeg hele tiden sagt. Nu har jeg påtaget mig opgaven frem til valget, og den opgave synes jeg er spændende. Men jeg har aldrig haft en ambition om at sidde i overborgmesterkontoret, siger Lars Weiss til Nyhedsmagasinet Danske Kommuner.

Den 49-årige Lars Weiss blev udpeget som ny overborgmester i København, da Frank Jensen måtte trække sig fra posten efter flere anklager om seksuelle krænkelser.  

Hvem der bliver socialdemokratiets spidskandidat ved efterårets valg afgøres endeligt ved en urafstemning blandt alle partiets medlemmer i København. Hidtil har regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen og tidligere folketingsmedlem Mette Reismann meldt sig ind i kampen.

LÆS OGSÅ Fagforbund om spærretid: Det er helt uhørt

Lars Weiss vil dog ikke pege på hverken den ene eller den anden kandidat i dag fredag.

– Det tilkommer ikke mig at blande mig i, hvad medlemmerne i København vælger. Jeg kommer selvfølgelig til at sætte mit kryds. Men nu skal der køre en kampagne, hvor kandidaterne har mulighed for at præsentere sig for medlemmerne. Og den blander jeg mig ikke i, siger Lars Weiss.

Formanden for Socialdemokratiet i København, Jan Salling, oplyser, at der er frist for at melde sig som kandidat til overborgmesterposten den 8. november. jki@kl.dk gij@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Lars Weiss vil ikke være overborgmester Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger