Foto: Ishøj Kommune
Foto: Ishøj Kommune
30.10.2020 kl. 10.45

Ishøj-borgmesters brug af kommunal bil var ulovlig

Det var i strid med reglerne, da borgmester Ole Bjørstorp (S) kørte til og fra sit hjem i kommunens bil, fastslår tilsynet.

Det er som udgangspunkt ikke lovligt at stille en tjenestebil til rådighed for borgmesterens kørsel mellem privatadressen og rådhuset, hvis borgmesteren selv fører bilen. 

Det slår det kommunale tilsyn under Ankestyrelsen fast i en sag fra Ishøj, som udsprang af, at Ekstra Bladet i januar skrev om borgmester Ole Bjørstorps (S) brug af en kommunal bil. Ishøj Kommune vurderede, at reglerne var åbne for fortolkning og henvendte sig til tilsynet for at skabe klarhed. 

Det er der nu kommet i form af en tilsynsudtalelse

– Ankestyrelsen vurderer, at det som udgangspunkt ikke vil være lovligt, hvis Ishøj Kommune stiller en tjenestebil til rådighed for borgmesterens kørsel mellem dennes hjem og arbejde, hvis borgmesteren selv fører bilen, skriver tilsynet og fastslår i øvrigt, at spørgsmålet om hvor en tjenestebil er parkeret umiddelbart rækker uden for tilsynets kompetence. 

LÆS OGSÅ KL til minister: Genindfør de virtuelle byrådsmøder

Ishøj Byråd har i februar vedtaget nye retningslinjer for brug af kommunens biler og byrådsmedlemmernes kørsel. Samtidig blev der indledt en undersøgelse af borgmesterens brug af tjenestebilen, som blandt andet viste, at borgmesteren cirka 40 gange sidste år brugte tjenestebilen til kørsel til og fra sit hjem, fordi han om aftenen eller morgenen skulle til et møde, der knytter sig til borgmesterhvervet. 

Ishøjs kommunaldirektør Kåre Svarre Jakobsen glæder sig en i pressemeddelelse over, at der nu er klare linjer.

– Styrelsens udtalelse bekræfter mig i, at nogle af reglerne i lovgivningen om brug af tjenestebil er uklare, og at det var en rigtig beslutning at bevæge os væk fra de gråzoner, der ligger i lovgivningen. Det har udmøntet sig i nogle klare regler for brug af kommunens biler, hvor vi ikke efterlader nogen tvivl om, hvordan reglerne skal omsættes til praksis, siger han. mdbr@kl.dk

Emneord
Jura, Kommunestyret

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Ishøj-borgmesters brug af kommunal bil var ulovlig Felter med * skal udfyldes
 
Af: Hurtig skrot
Hurtig skrot
Den 01.04.2021 kl. 18:24

Hurtig skrot

svar på: Ishøj-borgmesters brug af kommunal bil var ulovlig

OPKØB AF ALLE SLAGS SKROTBILER – ALTID
NEMT OG HURTIGT
Står du med en skrotbil, som du gerne vil af med? Vi afhenter din skrotbil på din adresse og tilbyder høj skrotpræmie samt kontant eller digital afregning!

Vi opkøber også nyere biler, kontakt os i dag.

www.hurtigskrot.dk


SKROT BIL HURTIG
HURTIG SKROT

Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger