Foto: Jens Astrup
Foto: Jens Astrup
29.10.2020 kl. 13.00

Sophie Hæstorp: Jeg vil være overborgmester i København

To kandidater har nu meldt sig i kampen om at blive ny overborgmester i København.

Sophie Hæstorp Andersen, formand for Region Hovedstaden, har nu meldt sig som kandidat til posten som Socialdemokratiets spidskandidat i København frem mod kommunalvalget næste år.

Det siger den 46-årige politiker i et interview med Politiken, hvor hun understreger, at hun vil sætte skub i grøn omstilling og social sammenhængskraft i hovedstaden.

– Vi har boligområder, som er velfungerende, hvor børn får en god start på livet. Og så har vi også områder, hvor tingene er langt sværere, fordi folk har svært ved at få fast arbejde, og hvor nogle af børnene har brug for langt mere hjælp og støtte. Jeg er optaget af, at byen skal hænge sammen, siger hun til Politiken.

Sophie Hæstorp Andersen blev valgt til Folketinget første gang i 2001, da hun var 27 år. I 2014 udtrådte hun af Folketinget for at blive formand for regionsrådet i Region Hovedstaden, hvor hun sidder i dag.

LÆS OGSÅ Lars Krarup går fra posten før tid

Udmeldingen kommer efter, at børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) tidligere på dagen meldte ud, at hun gerne ser Sophie Hæstorp Andersen som arvtager til at stå i spidsen for S i hovedstaden.

Der er deadline for at melde sit kandidatur den 8. november. I forvejen har Mette Reissmann meddelt, at hun stiller op. Hun er tidligere medlem af Københavns Borgerrepræsentation og tidligere medlem af Folketinget. Hun er også kendt som vært på TV3-programmet Luksusfælden. gij@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Sophie Hæstorp: Jeg vil være overborgmester i København Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger