Foto: Børne- og undervisningsministeriet
Foto: Børne- og undervisningsministeriet
29.10.2020 kl. 11.00

Minister peger på regionsrådsformand til overborgmesterposten

Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) anbefaler regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen til posten som overborgmester.

Der har gået rygter om flere socialdemokratiske topnavnes mulige kandidatur til posten som overborgmester i København. Et af de navne er børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S). Men torsdag skriver ministeren altså på Facebook, at hun anbefaler regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen til posten som overborgmester.

– Personligt håber jeg, at Sophie Hæstorp Andersen vil stille sig til rådighed som overborgmesterkandidat i København. Hun har en skøn sprød københavnerkant, hun er bragende hurtig i hovedet, hun kan lande politiske aftaler og har et forrygende socialt blik i alle tænkelige sammenhænge. My choice: Sophie Hæstorp Andersen, skriver Pernille Rosenkrantz-Theil på Facebook.

Flere andre socialdemokratiske topnavne er blevet nævnt som mulige kandidater til topposten, blandt andre de tidligere ministre Helle Thorning-Schmidt, Christine Antorini og Karen Hækkerup, og de nuværende ministre Magnus Heunicke, Peter Hummelgaard og Nick Hækkerup. Ingen af dem - og heller ikke Sophie Hæstorp Andersen - har dog udtrykt interesse for stillingen.

Den eneste officielle kandidat til overborgmesterposten er indtil videre tidligere folketingsmedlem Mette Reissmann. Fristen for at melde sit kandidatur er 8. november. frst@kl.dk 

LÆS OGSÅ Lars Krarup går fra posten før tid

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Minister peger på regionsrådsformand til overborgmesterposten Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger