Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
29.10.2020 kl. 09.00

Forældre er tilfredse med folkeskolen

Langt de fleste forældre er glade for den folkeskole, som deres barn går på. Det viser ny undersøgelse. Mest tilfredse er forældrene på Ærø, mens Læsø ligger helt i bund.

En ny brugerundersøgelse blandt 170.000 forældre viser, at forældrene overordnet set er godt tilfredse med deres barn skole.

På en skala fra 1 til 5, hvor 1 er ”meget utilfreds” og 5 er ”meget tilfreds”, giver forældrene både skoler og SFO’er en karakter på 4,0 i gennemsnit på spørgsmålet om samlet tilfredshed.

– Når forældrene generelt udtrykker så stor tilfredshed med deres børns skole og SFO, er det for mig at se en stor anerkendelse af det arbejde, som vores medarbejdere og ledere hver dag udfører for at skabe en god skole og et godt fritidstilbud. Og en stor anerkendelse af den høje kvalitet, der er på området, siger Jacob Bundsgaard (S), formand for KL.

Tilfredsheden varierer dog mellem de enkelte kommuner og skoler. Ærø og Læsø ligger henholdsvis i top og bund, men ser man bort fra de små ø-kommuner, hvor ganske få besvarelser kan forrykke billedet, kan Morsø bryste sig af en topplacering med et snit på 4,2, mens forældrene i Halsnæs er mest kritiske med en samlet karakter på 3,7.

LÆS OGSÅ Bekymret borgmester: Smittede forældre sender børnene i skole

Top og bund

Top 5

Forældrenes samlede tilfredshed med skolerne i kommunen:

Ærø (4,2)

Morsø (4,2)

Lemvig (4,2)

Fredensborg (4,1)

Ringkøbing-Skjern (4,1)

 

Bund 5

Forældrenes samlede tilfredshed med skolerne i kommunen:

Egedal (3,8)

Faxe (3,7)

Odsherred (3,7)

Halsnæs (3,7)

Læsø (3,4)

Den landsdækkende brugertilfredshedsundersøgelse skal give kommunale politikere, ledere og medarbejdere mulighed for at inddrage borgerne i den lokale kvalitetsudvikling.

– Jeg håber, at man lokalt vil bruge undersøgelsens resultater til at fortsætte arbejdet med kvaliteten. Det er vigtigt, at kommunalpolitikerne overordnet bruger afsættet her i kommunens samlede kvalitetsarbejde, samtidig med at man på den enkelte skole ser på sine egne resultater og sætter ind dér, hvor der er behov, siger Jacob Bundsgaard.

Mest tilfredshed i de små klasser

Undersøgelsen viser også, at forældre til børn i de små klasser generelt er mere tilfredse med et snit på 4,1 end forældrene til børn i udskolingen, hvor gennemsnittet lander på 3,8.

Resultaterne af undersøgelsen viser på landsplan, at forældre til børn i specialklasse og børn, der modtager særlig støtte, i store træk er ligeså tilfredse med både skolen og SFO som andre forældre.

LÆS OGSÅ Lærere: Vi er klar – men vi kommer til at gå på kompromis

Forældre til børn, der primært taler et andet sprog end dansk i hjemmet er med et snit på 4,1 lidt mere tilfredse med skolen end landsgennemsnittet på 4,0.

På landsplan er forældrene især tilfredse med arbejdet med at få deres børn til at føle sig trygge og glade (4,1). Omvendt er tilfredsheden ikke høj, når det gælder ledelsens arbejde med at forbedre det faglige niveau (3,6). I SFO’erne er der særlig stor tilfredshed med aktiviteterne (4,0) og lidt lavere tilfredshed med personalets håndtering af konflikter og drillerier (3,8). gij@kl.dk 

Flere undersøgelser på vej

Den landsdækkende brugertilfredshedsundersøgelse af folkeskole- og SFO-området er den første i en række af brugertilfredshedsundersøgelser, som gennemføres på forskellige velfærdsområder i perioden 2019-2022. Den næste undersøgelse gennemføres på dagtilbudsområdet. Undersøgelsen er gennemført af Danmarks Statistik.

Emneord
Skoler

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Forældre er tilfredse med folkeskolen Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger