Foto: Frederikshavn Kommune
Foto: Frederikshavn Kommune
29.10.2020 kl. 12.00

DF ude af Frederikshavn byråd

Den sidste DF’er i Frederikshavn byråd, Flemming Rasmussen, har forladt partiet i protest mod beslutningen om en ”kommunistisk” opstillingsform.

Flemming Rasmussen har besluttet at forlade Dansk Folkeparti i Frederikshavn. Det oplyser lokalmediet Kanal Frederikshavn. Beslutningen blev taget få dage efter et opstillingsmøde, hvor partiet præsenterede Thomas Hjort som ny spidskandidat til valget næste år.

På samme møde bestemte et flertal desuden, at opstillingsformen ved næste kommunalvalg skal være partiliste, hvilket vil sige, at Thomas Hjort uanset antallet af personlige stemmer vil få partiets første mandat.

– Det hører jo kommunismen til. Det vil jeg simpelthen ikke være med til, så allerede torsdag aften besluttede jeg at melde mig ud af partiet. Det blev ikke til meget søvn den nat, siger Flemming Rasmussen til Kanal Frederikshavn.

Flemming Rasmussen fik plads som nummer fire på partiets liste, og det var, ifølge ham selv, aftalt på forhånd, at han skulle køres ud på et sidespor. 1. suppleanten Carsten Sørensen har også valgt at forlade partiet af samme årsag.

LÆS OGSÅ Borgmester trækker sig som spidskandidat

Dansk Folkeparti har lidt store nederlag i Frederikshavn Kommune. I perioden fra 2014-2017 havde partiet fire mandater. Ved kommunalvalget i 2017 blev det tal reduceret til to, men efter Kasper Lau forlod byrådet i forbindelse med en flytning, og hans suppleant Lars Oldager skiftede til Socialdemokratiet, var Flemming Rasmussen den eneste DF’er tilbage i byrådet.

Flemming Rasmussen vil gerne fortsætte i byrådet, men overvejer lige nu sine muligheder.

Jeg ved ikke, hvad jeg gør. Der er flere muligheder. Vi kan lave en lokalliste eller melde os ind i et andet parti. I givet fald bliver det hverken i Socialdemokratiet eller Venstre, men alt derimellem, fortæller han. frst@kl.dk  

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: DF ude af Frederikshavn byråd Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger