Foto: Lars Wallin
Foto: Lars Wallin
28.10.2020 kl. 11.00

Kontorfolk tester sosu-assistenter i Horsens

Administrativt ansatte i Horsens Kommune bliver undervist i at tage ud og teste sygeplejersker og sosu-medarbejdere på plejecentre og i hjemmeplejen.

Snart afløses det sundhedsfaglige personale i Horsens af alt fra økonomimedarbejdere til chefer, når kommunens testbus kører ud for at teste det sundhedsfaglige personale for COVID-19.

På grund af de høje smittetal i kommunen skal cirka 1.500 medarbejdere rutinemæssigt testes for coronavirus i forbindelse med deres job. Det er en stor opgave, som under normale omstændigheder ville blive løftet af det sundhedsfaglige personale. Men for at friholde de sundhedsfaglige medarbejdere fra testopgaven, så de i stedet har tid til at hjælpe kommunens borgere, trækker de administrative i testuniformen.

– I Horsens løfter vi i flok. Også i en krisesituation. Medarbejdere fra alle områder er blevet opfordret til at træde til der, hvor behovet er størst, og det er lige nu omkring vores testopgave. Jeg er stolt af, at 41 administrativt ansatte har meldt sig til opgaven, siger Charlotte Gjørup, sundheds- og ældrechef i Horsens Kommune.

En dag med testbussen

Kommunen overtog opgaven i begyndelsen af ugen fra det regionale test-team. I de første uger er det sundhedsfaglige medarbejdere, der tester kollegerne. Fra uge 46 begynder oplæringen af de administrativt ansatte, som vil være klar til at foretage corona-tests fra uge 48.

LÆS OGSÅ Ensrettede gågader og massetest: Nye tiltag i 17 kommuner i hovedstaden

De administrativt ansatte vil køre ud med kommunens testbus på skift. På den måde sikres, at de arbejdsopgaver, som de normalt løser, fortsat vil være i funktion.

Så længe COVID-19-smitten er aktiv, forventer Horsens Kommune, at medarbejdere, der arbejder på plejecentrene, i hjemmeplejen, på døgninstitutionerne og øvrige kolleger, der varetager pleje- og omsorgsopgaver i forhold til borgerne, skal testes regelmæssigt. gij@kl.dk 

Emneord
COVID19, Sundhed

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Kontorfolk tester sosu-assistenter i Horsens Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger