Forvaltningen har nu redegjort for behandlingen af borgmester Simon Aggesens boligkøb og ombygning. Foto: Frederiksberg Kommune
Forvaltningen har nu redegjort for behandlingen af borgmester Simon Aggesens boligkøb og ombygning. Foto: Frederiksberg Kommune
23.10.2020 kl. 11.25

Frederiksberg frikender sig selv i Aggesens boligsag

Magistraten på Frederiksberg har fået udarbejdet en redegørelse om borgmester Simon Aggesens (K) omtalte boligkøb. Den peger på, at det hele er gået efter bogen og påpeger, at der ikke er noget usædvanligt i, at lokalpolitikere har behov for at ansøge i boligsager.

Nu har Magistraten på Frederiksberg fået redegørelsen om borgmester Simon Aggesens meget omtalte boligkøb og -salg. Borgmesteren fik en meget stor milliongevinst, da han først købte og senere med kommunens godkendelse delte en meget stor lejlighed op i to. Sagen har fået meget stor mediebevågenhed.

Medlemmer af magistraten har på den baggrund anmodet forvaltningen om en redegørelse for ”forvaltningens aktiviteter i forbindelse med de omtalte sager og andre relevante sager, der måtte være forvaltningen bekendt”.

Det er altså kommunens undersøgelse af egne procedurer. Redegørelsen beskriver sagsforløbet, og kort fortalt er der ifølge forvaltningen ikke noget at komme efter. Det er nu op til Tilsynet at vurdere sagen.

I redegørelsens indledende bemærkninger fremhæves det, at det ikke er usædvanligt, at en lokalpolitiker, der jo har bopæl i kommunen, har brug for at spørge og ansøge forvaltningen i forbindelse med byggesager.

LÆS OGSÅ Ekspert: Udelukkelse af byrådsmedlem er en misforstået og juridisk tvivlsom overreaktion

”Kommunalbestyrelsesmedlemmer skal – jf. den kommunale valglov – have bopæl i kommunen. Deraf følger også at kommunalbestyrelsesmedlemmer kan have behov for at ansøge den kommune de er valgt i om f.eks. byggetilladelser, som skal behandles på lige fod med byggeansøgninger fra alle andre borgere/virksomheder.”

I redegørelsen understreges yderligere, at lokalpolitikere også er borgere:

”Det sker jævnligt, at borgere i Frederiksberg Kommune retter henvendelse til forvaltningen, herunder forvaltningens ledelse med spørgsmål i relation til byggesager, vejforhold, parkering, affalds-afhentning og lignende, og det forekommer også jævnligt, at kommunalbestyrelsesmedlemmer – i deres egenskab af borgere – spørger om sådanne konkrete forhold knyttet til f.eks. egen bolig eller vej”.

Borgmester Simon Aggesen oplyser, at han ikke ønsker at udtale sig om redegørelsen, da han er inhabil i den forbindelse.

LÆS OGSÅ Ankestyrelsen går ind i sag om borgmesters grundkøb

Man kan se Frederiksberg Kommunes redegørelse her.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Frederiksberg frikender sig selv i Aggesens boligsag Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger