Lars Weiss skal have partimedlemmernes opbakning på tirsdag. Foto Københavns Kommune
Lars Weiss skal have partimedlemmernes opbakning på tirsdag. Foto Københavns Kommune
22.10.2020 kl. 11.30

Lars Weiss går efter overborgmesterposten

Frank Jensens stedfortræder Lars Weiss vil være overborgmester i København frem til valgresultatet foreligger i 2021. Om partiet og borgerrepræsentationen er med på den ide, afgøres i næste uge.

Lars Weiss (S) er fungerende overborgmester i København, efter at Frank Jensen trak sig fra posten i tirsdag, på baggrund af de sager om krænkelser, der er rejst imod ham.

Den 49-årige Lars Weiss var indtil da gruppeformand for socialdemokraterne på Københavns rådhus. Efter Frank Jensens exit er han blevet et kendt ansigt.

At han ikke var så kendt udadtil indtil da, kan måske eksemplificeres med stemmetallene ved valget i 2017, hvor han fik godt 1.000 personlige stemmer mod Frank Jensens godt 30.000.

Nu meddeler Lars Weiss, at vil gå efter at sidde på posten frem til valget 2021.

LÆS OGSÅ Vi vælger fire byrådsmedlemmer flere end ved sidste valg

– Det gør jeg, fordi jeg har fået en lang række opfordringer til at gøre det. Så følger der også et ansvar med. Når så mange har sagt, at det skal jeg gøre, så er man forpligtet til det. Jeg har fået så mange opfordringer fra mine gruppefæller, fra baglandet i København og fra mine politiske med- og modspillere på rådhuset, at jeg synes, at så skal jeg gøre det, siger han til avisen Politiken.

Om Socialdemokratiet i København vil det samme, afgøres på tirsdag, hvor partimedlemmerne i København skal stemme om, hvem der skal sidde på overborgmesterposten frem til 2022. Torsdag den 29. oktober skal borgerrepræsentationen formelt vælge afløseren.

Tirsdagens valgmøde i Socialdemokratiet i København er vel at mærke ikke en afstemningen om, hvem der skal være partiets spidskandidat til valget i november 2021.

I nyere tid har Socialdemokratiet hentet store profiler til føre kampen om hovedstaden, hvor de har haft magten siden 1903.

LÆS OGSÅ Radikal kandidat trækker sig i protest mod ledelseskultur

Flere medier har gættet på, hvem partiet kunne køre stilling i hovedstaden. Der er nævnt navne som forhenværende statsminister Helle Thorning-Schmidt, tidligere minister Karen Hækkerup, nuværende minister Pernille Rosenkrantz-Theil, formand i Region Hovedstaden Sophie Hæstorp Andersen med flere. tkn@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Lars Weiss går efter overborgmesterposten Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger