Morten Ulrik Jørgensen (Nytgribskov) søger orlov fra byrådet. Foto Nytgribskov
Morten Ulrik Jørgensen (Nytgribskov) søger orlov fra byrådet. Foto Nytgribskov
22.10.2020 kl. 17.17

Kostskoleforstander søger orlov fra byråd efter afsløring af kritisable forhold på skolen

Morten Ulrik Jørgensen, der i mange år var forstander på Kostskolen Havregården, går på orlov fra byrådet i Gribskov, efter DR-afsløring af overgreb, misbrug og vold på skolen.

Morten Ulrik Jørgensen, der for nylig blev fyret som forstander, sidder i byrådet i Gribskov for lokallisten Nyt Gribskov. Men han har nu bedt borgmester Anders Gerner Frost fra samme liste om orlov. Det gør han på baggrund af den massive kritik af forholdene på kostskolen Havregård, som han i mange år har været forstander for.

DR-programmet P1 Dokumentar skildrer, at ledelsen på kostskolen tilbageholdt viden om seksuelle overgreb, optog for svage børn og brugte ulovlige magtanvendelser. Bestyrelsesformand erkender svigt.

Havregården Kostskole er godkendt til at optage "normaltbegavede børn og unge i alderen 11-18 år med behov for et støttende og omsorgsfuld skoletilbud i døgnregi".

P1 Dokumentar har i forbindelse med en kommende podcastserie fået flere eksperter til at gennemgå tilsynsrapporter og dokumenter fra Socialtilsynet og Arbejdstilsynet samt interne dokumenter fra skolen. De kalder det rystende læsning.

LÆS OGSÅ Biblioteker tester om litteratur kan hjælpe mod ensomhed

I 2019 fandt Socialtilsyn Hovedstaden, hvad de selv betegner som ”alvorlige kritiske forhold” på kostskolen, og for nylig konkluderede tilsynet på et krisemøde med kostskolens bestyrelse, at det er kørt helt af sporet, og at det er eleverne, der sætter dagsordenen på Havregården.

I en pressemeddelelse skriver Morten Ulrik Jørgensen, at han søger orlov for at kunne tage sig af sagen.

– Jeg dukker ikke nakken, for jeg ved, hvor stor en forskel jeg og mange dygtige medarbejdere gennem mange år har gjort på dette sted for børn og unge. Jeg vil derfor bruge den næste tid på at afslutte denne sag på ordentlig vis og har derfor bedt borgmesteren om, at jeg kan få bevilliget en kortere orlov til at løse denne opgave, skriver han ifølge Sjællandske Nyheder i pressemeddelelsen.

Morten Ulrik Jørgensen mener, at der kun er tale om en enkelt sag, der er håndteret forkert.

- Jeg er lige nu 100 procent optaget af, at det sted, jeg har brændt for gennem næsten 30 år, kommer godt videre og ikke bliver ødelagt af en, måske forkert håndteret enkeltsag. Vi har gennem de senere år oplevet, at vi har modtaget børn og unge, der har haft det sværere end tidligere, og vi har drøftet det blandt medarbejdere og bestyrelse. Det kræver selvfølgelig hele tiden et stort fokus, som jeg håber og tror på, Havregården kan løse, også i fremtiden, citeres han ifølge Sjællandske Nyheder for i pressemeddelelsen. tkn@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Kostskoleforstander søger orlov fra byråd efter afsløring af kritisable forhold på skolen Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger