Ellen Trane Nørby er klar til at droppe pendlertilværelsen Sønderborg - Christianborg. Foto Flemming Leitorp
Ellen Trane Nørby er klar til at droppe pendlertilværelsen Sønderborg - Christianborg. Foto Flemming Leitorp
21.10.2020 kl. 10.00

Venstreprofil går efter borgmesterposten i Sønderborg

Folketingsmedlem og eksminister Ellen Trane Nørby (V) vil udfordre den socialdemokratiske stemmesluger Erik Lauritzen i Sønderborg.

Ellen Trane Nørby har meddelt Venstre i Sønderborg, at hun stiller sig til rådighed som borgmesterkandidat til kommunalvalget næste år. Den tidligere minister vil tage kampen op mod den lokale sværvægter Erik Lauritzen, der var tæt på absolut flertal ved valget i 2017.

– Vi skal styrke de borgernæreområder som børn, skole og ældreområdet og skære ned på administration og bureaukrati. Samtidigt skal vi vende affolkningen, så Sønderborg Kommune bliver det naturlige førstevalg, når det gælder  bosætning, opstart af virksomhed og det at drive virksomhed i det sønderjyske, skriver Ellen Trane Nørby på Facebook tirsdag aften, hvor hun forklarer sin motivation for at stille op.

Formelt skal Venstres borgmesterkandidat vælges på et møde mandag aften i næste uge.

– Jeg har fået virkelig mange opfordringer, og nu er tiden der, hvor jeg gerne vil lægge mit politiske engagement på at styrke den by og det område, jeg bor i og holder så meget af, siger Ellen Trane Nørby til JydskeVestkysten.

LÆS OGSÅ Lars Krarup går fra posten før tid

Ellen Trane Nørby bor i Sønderborg med sine to børn og samlever.

Kort efter kommunalvalget i 2017 slog Venstres Peter Hansen fast, at han ikke ville forsøge sig som partiets spidskandidat efter endnu et nederlag. Ifølge JydskeVestkysten har der i det politiske miljø i Sønderborg været talt om, at Ellen Trane Nørby ville gå efter borgmesterposten i den socialdemokratiske højborg.

– Jeg tror på, at der er muligheder, men det kræver naturligvis, at vi kan samle et stærkt hold. Det er ikke en enkeltmandspræstation, der skal til, men vi skal spille hinanden stærke. Ligesom med SønderjyskE mod Brøndby forleden, siger hun.

Man kan sige, at den 40-årige Ellen Trane Nørby har det i blodet. Hun er opvokset i Nørre Nissum og er datter af forhenværende borgmester i Lemvig biolog Jørgen Andreas Nørby (V) og arkitekt Merete Nørby.
Ellen Trane Nørby er uddannet cand.mag. i kunsthistorie fra Københavns Universitet med sidefag i samfundsfag.

LÆS OGSÅ Panserbassen har fokus på fællesskabet
FOR ABONNENTER

Hun blev valgt til Folketinget for Venstre første gang i 2005, valgt i først Sønderjyllands Amtskreds og siden Sydjyllands Storkreds. tkn@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Venstreprofil går efter borgmesterposten i Sønderborg Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger