Foto: Gladsaxe Kommune
Foto: Gladsaxe Kommune
20.10.2020 kl. 12.00

Verdensmål-kommunaldirektør går på pension

Gladsaxes kommunaldirektør Bo Rasmussen går på pension. Han har arbejdet for letbanen og været med til at vise vejen for, hvordan kommuner kan arbejde med FN’s Verdensmål.

Gladsaxes kommunaldirektør, Bo Rasmussen, stopper ved udgangen af marts 2021 for at gå på pension.

– Jeg har besluttet at fratræde min stilling som kommunaldirektør ved udgangen af marts 2021 for nyde mit otium og bruge mere tid sammen med min familie. Det har ikke været nogen nem beslutning. For jeg er utrolig glad for at arbejde i Gladsaxe. Men jeg tænker, at nu, hvor vi står overfor et kommunalvalg, er et godt tidspunkt, så min efterfølger får mulighed for at komme godt ind i arbejdet, inden et nyt byråd træder til, siger Bo Rasmussen om sin beslutning.

Bo Rasmussen har arbejdet i den offentlige sektor i 40 år. Og han har været bredt omkring i den kommunale verden, som gymnasielærer, familierådgiver, og mange år i Københavns Kommune. De seneste 14 år har Bo Rasmussen været kommunaldirektør – først i Albertslund og de seneste snart ni år i Gladsaxe.

– Variationen i mine job har givet mig en kæmpe indsigt i og forståelse for, hvor vigtige de opgaver er, som vi løser i kommunerne. Og de har været med til at forme mig både som leder og som menneske, siger Bo Rasmussen.

LÆS OGSÅ Ny socialchef i Brøndby Kommune

Han mener, Gladsaxe Kommune er noget helt særligt og kan noget særligt.

– Vi har en god økonomi, et byråd, som har sat en ambitiøs dagsorden for bæredygtig vækst og velfærd med udgangspunkt i verdensmålene, og en organisation med fagligt stærke ledere og medarbejdere. Det forpligter, og det har været en kæmpe drivkraft for mig, hver gang jeg har sat mig op på cyklen på Islands Brygge for at træde i pedalerne til Gladsaxe, skriver Bo Rasmussen i en meddelelse til ledere og medarbejdere i Gladsaxe Kommune.

Verdensmål og letbane

Bo Rasmussen har en fortid i Københavns Kommune, hvor han arbejdede med miljøområdet, herunder vandkvaliteten i Københavns Havn og udvikling af dialogprocesser om omlægning af torve og pladser samt byøkologi. Efter nogle år som kommunaldirektør i Albertslund kom han til Gladsaxe i juni 2012.

I 2011 modtog Bo Rasmussen prisen som Danmarks bedste kommunale topleder af Center for Offentlig Kompetence og Kommunaldirektørforeningen.

LÆS OGSÅ Mette Jeppesen ansat som kommunaldirektør i Ringsted

I Gladsaxe har han især gjort sig bemærket med sin indsats for at få bygget Hovedstadens Letbane. Og så har han gjort sig bemærket for sit store sit arbejde med at implementere FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling som en grundlæggende del af Gladsaxes måde at arbejde på. Det var med til at Gladsaxe Kommune til Nordens første verdensmålskommune. tkn@kl.dk

Se historien om Gladsaxe og verdensmålene

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Verdensmål kommunaldirektør går på pension Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger