20.10.2020 kl. 10.30

Byrådsmedlem forlader byen efter landsretsdom

Byrådsmedlem Knud Ahrnkiel må forlade Kerteminde byråd, efter landsretten stadfæster dom på 60 dages betinget fængsel for at opfordre til vold på Facebook

Byrådsmedlem Knud Ahrnkiel, der er forhenværende DF'er og nu løsgænger, må forlade byrådet i Kerteminde. Landsretten stadfæstede mandag en dom på 60 dages betinget fængsel for at opfordre til vold på Facebook. Sagen går tilbage til 2018, hvor Knud Ahrkiel skrev:

”Fantastisk med den kulturberigelse, men hvor er vores friske ungdom henne, bør I ikke finde sammen, bevæbne jer, og sammen en gang for alle fjerne den ondskab. HUSK med ondt skal ondt fordrives.”

Han skrev opslaget, efter at tre unge på Fyn var blevet overfaldet af en større gruppe unge.

Knud Ahrnkiel er ikke tilfreds med dommen.

LÆS OGSÅ Lars Weiss går efter overborgmesterposten

– Jeg kan næsten ikke stave til, hvor sindssyg, jeg synes, det er. Det er problematisk, hvis man er med i samfundsdebatten, og jeg vil sige til folk ude i samfundet, pas på hvad I skriver, for der sidder nogle og holder øje med det og anmelder for det mindste, fortalte Knud Ahrnkiel efter domsafsigelsen til Fyens Stiftstidende.

Han hævder at opslaget blev misforstået, at det aldrig havde været hans mening at opfordre til, at den danske ungdom skulle bevæbne sig med hverken knive eller pistoler, eller gå ud og overfalde folk med mellemøstligt udseende.

Men det mente landsretten ikke. Den fandt, at Knud Ahrnkiels udtalelser fra 2018 var tilskyndelse til grov vold og rettet mod en gruppe med en bestemt etnicitet, hvilket er en skærpende omstændighed i forhold til dommen i byretten.

– Dommen er passende, fordi tiltalte ikke tidligere er straffet, og fordi ingen har fulgt hans to år gamle opfordringer. Desuden har domstolen kigget på praksis i den slags sager, siger anklager ved landsretten Charlotte Ragus.

LÆS OGSÅ Lettet Gyldal: Nu stopper snakken om ministerpost

Landsretsdommen gør det klart, at Ahrnkiel må forlade byrådet. Reglerne for valgbarhed er utvetydige på det punkt. En frihedsstraf – betinget eller ubetinget – betyder at man ikke kan sidde i et byråd.

Dommen får ikke den store praktiske betydning, da Knud Ahrnkiel ifølge Fyens Stiftstidende allerede har meddelt borgmester Kasper Olesen (S), at han forlader byen, da han har købt hus i Nyborg. tkn@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Byrådsmedlem forlader byen efter landsretsdom Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger