Arkivfoto
Arkivfoto
01.10.2020 kl. 11.16

Borgmesters boligsag ender hos Ombudsmanden

Sagen om Frederiksberg-borgmesters boligkøb og salg med milliongevinst skal nu behandles af Ombudsmanden. Han har bedt kommunen om en redegørelse af sagsbehandlingen.

Frederiksbergs borgmester Simon Aggesen har købt, opdelt med kommunens tilladelse og solgt en 460 kvadratmeter lejlighed med en stor milliongevinst til følge. Nu går Ombudsmanden ind i kommunens behandling af sagen om opdelingen. Det skriver ombudsmand Niels Fenger i et brev til kommunen ifølge flere medier.

– Jeg beder herudover Frederiksberg Kommune om at oplyse, hvilken sagsbehandling der har fundet sted i kommunen i forbindelse med den omtalte tilladelse til at opdele den nuværende borgmesters egen lejlighed. Kommunen bedes i den forbindelse redegøre for, om den nuværende borgmester har deltaget i eller på anden måde haft en rolle i forhold til kommunens sagsbehandling, skriver ombudsmand Niels Fenger.

Sagen om Simon Aggesen ageren på boligmarkedet er blevet afdækket af Ekstra Bladet over flere artikler, hvor det er kommet frem, at Aggesen og hans hustru købte en herskabslejlighed på Frederiksberg Allé i 2016 til 9,5 millioner kroner. Simon Aggesen og hans hustru fik senere kommunens tilladelse til at opdele lejligheden i to lejligheder. To år senere solgte de først den ene lejlighed og i maj 2020 den anden for samlet mere end 25 millioner kroner.

Simon Aggesen blev i marts 2019 borgmester i kommunen. Inden da var han rådmand og havde i den forbindelse ifølge Ritzau været involveret i sager om opdeling af andre lejligheder i samme ejendom. Derfor vil Ombudsmanden have Frederiksberg Kommune til at forklare, om Aggesens politiske post har givet kommunen anledning til at overveje habilitetsspørgsmålet.

LÆS OGSÅ Ghettopakken kan skabe ny utryghed

Ombudsmanden understreger, at han ikke undersøger Simon Aggesens handlinger som privatperson, men udelukkende den kommunale forvaltnings sagsbehandling.

Frederiksberg Kommune har til Ekstra Bladet i en mail oplyst følgende:

– Frederiksberg Kommune har modtaget en høring fra Folketingets Ombudsmand, og vi vil svare på ombudsmandens spørgsmål og oversende de akter, ombudsmanden beder om.

Simon Aggesen har i forbindelse med Ekstra Bladets afdækning af bolighandlerne forklaret, at han og hans hustru købte lejligheden for at skabe et hjem for familien. Efter de flyttede ind, opdagede de, at lejligheden simpelthen var for stor. Derefter søgte og fik de tilladelse til at opdele lejligheden i to mindre lejligheder, hvor de blev boende i den ene og solgte den anden. Siden har de solgt deres lejlighed og købt en anden bolig på Frederiksberg. jki@kl.dk

LÆS OGSÅ Ny ghettoliste: 13 boligområder er ude af listen

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Borgmesters boligsag ender hos Ombudsmanden Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger