Foto: Varde Kommune
Foto: Varde Kommune
08.10.2020 kl. 12.41

DF’er tager formandspost med til V – men DF vil beholde den

Vardes borgmester Erik Buhl (V) gav i sin tid Dansk Folkeparti formandspost som tak for støtten, og derfor vil partiet beholde den.

Tina Agergaard Hansen, der siden 2013 har repræsenteret Dansk Folkeparti i Varde Byråd, forlader partiet til fordel for Venstre. 

– Det gode samarbejde gennem årene, min liberale tilgang og værdierne, jeg har, gør, at jeg passer rigtig godt ind i Venstre, siger hun om sit skifte til JydskeVestkysten. 

Med sig over til Venstre tager hun sin formandspost for social- og sundhedsudvalget, men Dansk Folkeparti har ikke tænkt sig at afgive posten frivilligt. 

Formandsposten var i sin tid den pris, Dansk Folkeparti tog sig for at pege på borgmester Erik Buhl (V), og derfor mener Dansk Folkepartis kommuneforeningsformand Frode Flyvbjerg Kristensen, at posten stadig tilhører Dansk Folkeparti. Tina Agergaard Hansen står derimod fast på, at posten følger mandatet og henviser til, at der i konstituteringsaftalen står hendes navn. 

LÆS OGSÅ Politimand nægter udvalgsarbejde sammen med eks-autonom

Julie Gottschalk er nu Dansk Folkepartis eneste byrådsmedlem i Varde, og hun har ikke afgjort, hvorvidt hun genopstiller. mdbr@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: DF’er tager formandspost med til V – men DF vil beholde den Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger