Ghettoområdet Motalavej i Korsør vil blandt andet blive omfattet af det nye forslag. Foto: Colourbox
Ghettoområdet Motalavej i Korsør vil blandt andet blive omfattet af det nye forslag. Foto: Colourbox
06.10.2020 kl. 12.29

Regeringen strammer grebet om kriminelle: Vil indføre opholdsforbud

Det skal være forbudt for kriminelle grupperinger at opholde sig på bestemte steder, hvis det skaber utryghed for andre, foreslår regeringen.

Fremover kan kriminelle risikere en hård straf for at opholde sig steder, hvor de skaber utryghed for andre borgere i eksempelvis udsatte boligområder.

I hvert fald hvis det står til regeringen, der i det kommende folketingsår vil fremsætte et forslag i Folketinget om at lade politiet indføre opholdsforbud for alle personer på bestemte steder i en begrænset periode.

Det siger statsminister Mette Frederiksen (S) i sin åbningstale i Folketinget.

– Det kan være på en parkeringsplads i boligområdet eller ved en S-togstation, hvor de her drenge og unge mænd samles og skaber utryghed. Her siger vi: I må ikke stå her. Ingen skal være bange for at gå på gaden i Danmark – I får ikke lov at tage vores frihed, siger hun.

LÆS OGSÅ Regeringens opholdsforbud bliver ikke til noget

Straffen for at overtræde opholdsforbuddet skal være på en bøde på 10.000 kroner første gang og anden gang 30 dages fængsel.

– Vi giver politiet flere muskler. Samtidig sender vi uromagerne og deres forældre en besked, som ikke kan misforstås. Bandemedlemmet skal have taget statussymbolerne – vanvidsbilisten skal have taget sin bil. Statussymbolerne bruges i dag til at rekruttere de yngre brødre. Fødekæden skal brydes, siger statsministeren.

Regeringen vil også gøre det lettere at sætte kriminelle lejere ud af deres almene bolig.

– I nogle tilfælde går der flere år. Fordi sagen om udsættelsen først kan behandles, efter at selve lovovertrædelsen er behandlet i det strafferetslige system. Det vil vi lave om. Fremover skal det være muligt at sætte kriminelle beboere ud af deres lejelejlighed i umiddelbar forlængelse af, at de bliver dømt for en lovovertrædelse, siger statsministeren. mdbr@kl.dk

LÆS OGSÅ København vil have sit eget ordenskorps

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Regeringen strammer grebet om kriminelle: Vil indføre opholdsforbud Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger