Arkivfoto
Arkivfoto
06.10.2020 kl. 11.16

Marie Stærke kåret til landets første arkitekturborgmester

Den arkitektoniske kvalitet er blevet omdrejningspunktet for Køges udvikling. Derfor får borgmesteren ny hædersbevisning fra Arkitektforbundet.

Der har været fokus på arkitekturen i udviklingen af Køge de seneste 25 år. Seneste skud på stammen er Køge Nord Station.

Fra 2007 til 2013 og igen siden 2018 har der stået Marie Stærke (S) på døren til borgmesterkontoret, og hun har bevidst brugt arkitekturen som omdrejningspunktet for kommunens udvikling.

Derfor har Arkitektforforeningen på arkitekturens dag mandag kåret Marie Stærke (S) til Danmarks første arkitekturborgmester.

– Jeg er utroligt stolt over at modtage Arkitektforeningens borgmesterpris. Vi har i Køge Kommune insisteret på god arkitektur og god bykvalitet, fordi det føles rigtigt – og fordi det betaler sig. Vi har været meget bevidste om, at det har været et vigtigt greb i forhold til at tiltrække investorer og nye borgere samt skabe flere arbejdspladser. Derudover har det skabt en helt anden glæde for borgerne, når de træder ud ad døren og bevæger sig rundt i byen, siger borgmester Marie Stærke i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ Urban designer bliver ny stadsarkitekt i Aarhus

Målet med prisen er at sætte fokus på den vellykkede og bæredygtige byudvikling.

– Byudvikling og arkitektonisk kvalitet i byerne er et resultatet af utroligt mange gode kræfter, men til syvende og sidst er det borgmesteren, der har det afgørende ord, når lokalplaner og de vigtige projekter besluttes. Det vil vi gerne sætte fokus på med borgmesterprisen – og ikke mindst hylde de borgmestre, der går foran og viser, at det betaler sig at investere i arkitektonisk kvalitet, som Marie Stærke har gjort det i Køge, siger Arkitektforeningens formand Johnny Svendborg.

Fremover vil Arkitektforeningens borgmesterpris blive uddelt en gang om året. mdbr@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Marie Stærke kåret til landets første arkitekturborgmester Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger