Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
05.10.2020 kl. 13.10

Flere kommuner tilbyder influenzavaccine til medarbejderne

Randers slutter sig nu til listen af kommuner, der giver medarbejderne en gratis vaccine.

Aalborg, Favrskov, Odder og Kolding gør det. Og nu også Randers. 

Samtlige medarbejdere i de fem kommuner tilbydes nu en influenzavaccination ganske kvit og frit. Det er frivilligt, om man vil have den, men i Randers lægger man ikke skjul på, at man håber, så mange som muligt tager imod tilbuddet. 

– Influenzavaccine forebygger og mildner symptomer, hvis man bliver smittet med covid-19. Vaccinen bidrager til at mindske risikoen for at vores medarbejdere bliver syge. Det har betydning for den enkelte, og det har betydning for arbejdsmiljøet for alle, at vi undgår sygdom. Når en medarbejder bliver syg og melder fra på arbejde, så har det betydning for kollegaerne – og ikke mindst så har det også betydning for borgerne, siger Jesper Kaas Schmidt, kommunaldirektør i Randers Kommune, i en pressemeddelelse. 

Randers har endnu ikke løst det praktiske, men alle medarbejdere vil få besked af deres nærmeste leder, når det er muligt at få vaccinen.

LÆS OGSÅ Kontorfolk tester sosu-assistenter i Horsens

En influenzavaccine koster ifølge Aalborg Kommune 111 kroner, og de fem kommuner beskæftiger knap 40.000 medarbejdere.

Samlet løber det altså op i lidt over 4,4 millioner kroner, hvis alle tager imod vaccinen, men det er ikke forventningen i Aalborg. Her anslår man, at omkring 30 procent af medarbejderne vil lade sig vaccinere, mens Kolding har sat 500.000 kroner af. Det rækker til at vaccinere 60 procent af medarbejderskaren. mdbr@kl.dk

Emneord
Sundhed, COVID19

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Flere kommuner tilbyder influenzavaccine til medarbejderne Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger