Østjysk Bolig administrerer blandt andet Bispehaven i Aarhus V. Foto: Østjysk Bolig
Østjysk Bolig administrerer blandt andet Bispehaven i Aarhus V. Foto: Østjysk Bolig
05.10.2020 kl. 13.26

Aarhus politianmelder boligdirektør for underslæb

Kommunens tilsyn med de almene boligselskaber mistænker direktøren for Østjysk Bolig for at have brugt selskabets penge til private formål.

Boligselskabet Østjysk Bolig, der administrerer 2.700 almene boliger i Aarhus og Skanderborg, skal have ny direktør.

Det står klart, efter at Aarhus Kommunes tilsyn med de almene boligselskaber har anmeldt selskabets direktør Allan Søstrøm til politiet for muligt underslæb og meddelt boligselskabets bestyrelse, at tilsynet påtænker at pålægge bestyrelsen at afskedige direktøren.

Det er allerede sket, oplyser Østjysk Bolig i en pressemeddelelse, hvor organisationen skriver, at den er ”dybt rystet” over meldingen fra tilsynet.

– Østjysk Bolig og organisationsbestyrelsen vil selvfølgelig samarbejde med tilsynet og den mulige midlertidige forretningsfører om at opklare sagen til bunds, og med henblik på at sikre Østjysk Bolig og dens beboere en god og tryg fremtid, skriver boligforeningen.

LÆS OGSÅ Aarhus politianmelder boligforening: Brugte millioner på dyre vine og restaurantbesøg

Tilsynet vil indsætte en midlertidig forretningsfører, oplyser Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

Sagen går tilbage til juni måned, hvor Aarhus Kommune får et anonymt tip om en række kritisable forhold i Østjysk Bolig. Det fik kommunen til at bede om en intern revisionsrapport. Den viser, at direktør Allan Søstrøm kan have modtaget private ydelser for mere end 370.000 kroner. Nogle af pengene er efterfølgende tilbagebetalt.

– Fra tilsynets side ser vi meget alvorligt på sagerne. Boligforeningerne forvalter både beboernes midler og ikke ubetydelige offentlige tilskud. Derfor er det vigtigt, at vi kan have fuld tillid til ledelsen. Efter mødet med bestyrelsesformanden i dag håber jeg, at vi kan sætte gang i tiltag, som gør det muligt for tilsynet og bestyrelsen i samarbejde at komme til bunds i sagen, og finde en god fremadrettet løsning for boligorganisationen, siger forvaltningschef Bente Lykke Sørensen fra Aarhus Kommunes teknik- og miljøforvaltning. 

Aarhus Kommune har nu overdraget sagen til Østjyllands Politi. mdbr@kl.dk 

LÆS OGSÅ Aarhus afsætter bestyrelse i svindelramt boligforening
Emneord
Bolig, Kriminalitet

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Aarhus politianmelder boligdirektør for underslæb Felter med * skal udfyldes
 
Af: Anonym
Den 06.10.2020 kl. 12:18

Spørgsmål?

svar på: Aarhus politianmelder boligdirektør for underslæb

Hvorfor har ingen reageret tidligere?

Hvis bestyrelsen og boligforening har kendt til sagen siden juni måned, hvorfor har de så ikke for længst handlet?

Hvordan kan kommunens politianmeldelse komme bag på dem, når de har været vidende om at direktøren har tilbagebetalt en del af pengene? En tilbagebetaling lugter i den grad af, at manden selv har vidst, at den var gal og desperat har forsøgt at dække over det.

Af: Anonymt tip
Den 06.10.2020 kl. 12:09

Spørgsmål til artikel

svar på: Aarhus politianmelder boligdirektør for underslæb

Hej,

når jeg læser denne og andre artikler om sagen, undrer jeg mig over, at ingen har reageret allerede på det tidspunkt, hvor direktøren valgte at betale en del af pengene tilbage?

Hvis bestyrelsen / boligforeningen har kendt til sagen og tilbagebetalingen siden juni måned
Hvorfor har ingen så reageret tidligere? Hvorfor har ingen bedt ham om at trække sig allerede på det tidspunk?

En tilbagebetaling er vel en klar indikation om, at direktøren godt selv har vidst, at han var gået over stregen.

Har bestyrelsen og boligforeningen ikke til opgave at reagere allerede på det tidspunkt, hvor de fatter mistanke om at noget er galt i stedet for at vente på kommunens afgørelse?

Forøvrigt går der vedvarende rygter, om at whistlebloweren skal findes blandt bestyrelsens medlemmer- At det eftersigende skulle være et medlem som længe har forsøgt at råbe (bestyrelsen) op omkring, at der er flere ting i Østjysk Bolig som ikke kører helt efter bogen.

Rygterne siger, at direktøren i årevis har forsøgt at købe sig til bestyrelsens tavshed med gaver for deres arbejde. Fx. fri telefon og net. Gratis iPhone og computer, rejser mm.

Endelig kunne man kigge lidt på, at chefsekretærens mand (Jesper Willis) ejer og driver det vvs-firma som står for vvs opgaver hos beboere i Østjysk Bolig..........

Og at direktørens svigersøn (Kåre Kjartan Søstrøm) ejer det artitektfirma de ofte benytter.........

Jeg tror, at der er meget at komme efter, hvis man bare begynder at lede.

Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger