Ulrik Wilbek er ny formand for KL's socialudvalg. Foto: Viborg Kommune
Ulrik Wilbek er ny formand for KL's socialudvalg. Foto: Viborg Kommune
02.10.2020 kl. 11.25

Ny formand for KL's socialudvalg

Viborgs venstre-borgmester overtager formandsposten i KL's socialudvalg fra Thomas Adelskov (S).

Ulrik Wilbek (V) skal være formand for KL's socialudvalg. Posten er blevet ledig, efter socialdemokraten Thomas Adelskov måtte trække sig af personlige årsager. Det skriver KL i en pressemeddelelse i dag fredag.

Viborg-borgmesteren Ulrik Wilbek har været næstformand for udvalget siden 2018 og sidder desuden i KL's bestyrelse.

– Jeg ser frem til at fortsætte samarbejdet med udvalget og aktørerne på socialområdet i min nye rolle. Vi har mange spændende dagsordener, som vi skal fortsætte arbejdet med for at sikre en god social indsats for en lang række borgere. Det er blandt andet den kommende 10-års plan for psykiatrien, Barnets Lov og ikke mindst handicapområdet, hvor vi bl.a. har nogle udfordringer i forhold til ankesystemet. Her håber jeg, at vi kan få en god dialog med regeringen og Folketingets partier om en løsning, siger Ulrik Wilbek.

Adelskovs plads i bestyrelsen og udvalget, som han er blevet nødt til at opgive for at støtte sin kone i et behandlingsforløb for cancer, bliver overtaget af Christina Krzyrosiak Hansen (S). Hun er borgmester i Holbæk og bliver ny næstformand i udvalget.

LÆS OGSÅ Adelskov trækker sig fra alle KL-poster

KL’s Socialudvalg beskæftiger sig blandt andet med socialpolitik, det specialiserede socialområde - voksne og børn, socialpsykiatri, udsatte børn og familier, misbrugsområdet, velfærdsteknologi.

Posten som udvalgsformand tilhører ifølge den seneste konstituering socialdemokraterne. Derfor har KL's bestyrelse nykonstitueret sig. jki@kl.dk

Emneord
Navne, KL

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Ny formand for KL's socialudvalg Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger