Arkivfoto
Arkivfoto
02.10.2020 kl. 11.20

KL samler klimaindsats i nyt kontor

KL's klimaindsats bliver samlet med erhvervsindsatsen i et nyt center.

KL har netop offentliggjort en større organisationsændring, der blandt andet betyder, at klimaindsatsen bliver samlet i et nyt center med navnet Center for Klima og Erhverv. Det skriver KL i en pressemeddelelse i dag fredag.

Organisationsændringen skal ifølge KL styrke organisationens muligheder for at understøtte kommunernes klimaindsats. KL-direktør Laila Kildesgaard skal stå i spidsen for indsatsen.

– Det er kommunerne, der lokalt sidder med nøglen til at løse mange af de udfordringer, den grønne omstilling vil støde på. Både fordi kommunerne er myndighed på en lang række områder, men også fordi vi er nærhed til borgere og virksomheder. Kommunerne har – med de rette rammevilkår og økonomi – muligheden for at drive udviklingen med at sænke CO2-udledningen og skabe løsninger på tværs af blandt andet klima, miljø, landbrug, byggeri, transport, siger Laila Kildesgaard og fortsætter:

– Kommunerne store indsats på området skal i langt højere grad frem på nethinden hos politikerne på Christiansborg og de andre aktører i klimaindsatsen. Og det vil være en af hovedopgaverne for det nye center at sikre handling bag ordene om, at klimapolitik er lokalpolitik.

LÆS OGSÅ Hellige haller fyldt med data
FOR ABONNENTER

Ifølge KL skal det nye center blandt andet:

  • understøtte og eksponere det store ansvar, kommunerne påtager sig for at løfte klimadagsordenen og opfylde Paris-målsætningen i projektet DK2020
  • bringe kommunernes arbejde og erfaringer endnu tættere på forhandlingerne på Christiansborg
  • levere løsninger og være nationale eksperter, når det gælder klimatilpasning og regulering af vand fra alle sider. Der skal skabes klarhed over løsningerne på de skader, der allerede er sket i kølvandet på klimaforandringerne.

Organisationsændringen betyder også, at der etableres en række nye centre. Blandt andet opretter KL et Økonomisk Politisk Center, som samler økonomi, administrationspolitik og forvaltningspolitik. De skal arbejde med nærhedsreformen og udvikling af den offentlige sektor. Desuden bliver sundhed og socialpolitik samlet i et center, ligesom beskæftigelse og integration samles i et center. jki@kl.dk

Emneord
Klima, Erhverv, Navne

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: KL samler klimaindsats i nyt kontor Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger