Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
30.11.2020 kl. 13.51

Stort mindretal vil have flere pædagoger – men SF tøver med at tilslutte sig

Andelen af uddannede pædagoger skal hæves i Randers, mener fem partier. SF har det afgørende mandat, men kræver konkret finansiering.

Randers’ børn skal møde flere uddannede pædagoger i kommunens børnehaver og vuggestuer. Det mener i hvert fald et stort mindretal i byrådet bestående af Venstre, Beboerlisten, Dansk Folkeparti, Enhedslisten og Velfærdslisten, der sammen står bag et forslag om at hæve andelen af pædagoger i institutionerne fra 53 procent til 65 procent.

– Der er færre pædagoger i Randers Kommunes børnehaver og vuggestuer end i de fleste af landets kommuner. Randers ligger i den dårligste femtedel. Det kan vi ikke bekendt. Vores børn fortjener lige så gode rammer og vilkår for deres udvikling som børn i resten af Danmark, siger Kasper Fuhr Christensen, medlem af Randers Byråd for Velfærdslisten.

Det er forslagsstillernes plan, at andelen af pædagoger skal øges gradvist. Der er altså ingen ansatte, der behøver frygte en fyreseddel. 

Partierne kan tælle til 15 ud af 31 mandater i byrådet, men forslaget kan vedtages, hvis SF's ene medlem tilslutter sig.

LÆS OGSÅ Frederikssund indfører også minimumsnormeringer

Her anerkender byrådsmedlem Rosa Lykke Yde (SF) forslaget, som hun kalder ”rigtig god SF-politik”. Alligevel tøver hun med at love, at hun stemmer for, når byrådet til januar skal behandle forslaget.

– Jeg er enig i intentionen bag, men jeg kan ikke se, hvor finansieringen er. Og jeg kan ikke stemme for forslag, der ikke er reelt finansieret, for så er det jo bare ren valgkamp, siger hun.

Kasper Fuhr Christensen erkender, at partierne ikke har fundet en pose penge til forslaget.

– Det er et måltal, vi vil indføre. Ikke noget, der skal realiseres i morgen, men som vi skal arbejde hen imod. Når det er sagt, er det vores opfattelse, at der er penge i det nuværende budget til at gøre det. Det skyldes blandt andet, at budgettet bygger på nogle ret pessimistiske forudsætninger, eksempelvis at vi skulle få lavere demografitilskud fra staten, siger han og tilføjer:

LÆS OGSÅ Kolding sparer 43 millioner kroner på børnene

– SF kan roligt stemme for. Og det vil da også være underligt, hvis de ikke gør det, når man ser, hvad de mener på landsplan. mdbr@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Stort mindretal vil have flere pædagoger – men SF tøver med at tilslutte sig Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger