Ringkøbing-Skjern Kommune vil hjælpe de lokale erhvervsdrivende i kampen mod nethandel. Foto: Colourbox
Ringkøbing-Skjern Kommune vil hjælpe de lokale erhvervsdrivende i kampen mod nethandel. Foto: Colourbox
30.11.2020 kl. 12.22

Ringkøbing hjælper butikker i kamp mod nethandel

Ringkøbing-Skjern Kommune vil med en pose penge til kompetenceudvikling hjælpe de fysiske butikker i kommunen med at vinde kampen mod den stigende nethandel.

Med knap en halv million kroner i ryggen skal butikkerne i Ringkøbing-Skjern Kommune hjælpes i kampen mod netbutikker. Det sker under overskriften "Styrket erhverv i gadeplan i Ringkøbing-Skjern Kommune", som det lokale handelsråd lancerer med 493.500 kroner i ryggen fra kommunens erhvervsvækstforum.

– Levende handelsbyer tiltrækker borgere og turister og højner handlens omsætning og indtjening, og det bidrager projektet her til, lyder det fra formand for Ringkøbing Fjord Handelsråd, Bent Brodersen.

De fysiske butikker har længe været under pres fra nethandel, og under coronakrisen er den tendens taget til i styrke, lyder det fra handelsrådsformanden.

– Vores ændrede forbrugsmønstre og de forretningsdrivendes ændrede forretningsmodeller betyder, at mange danske detailhandelsvirksomheder i dag står over for stigende konkurrence fra nationale og globale platforme, siger han.

LÆS OGSÅ Ny viden
FOR ABONNENTER

Pengene skal bruges til at tilbyde kompetenceudvikling, så der er sikret kvalificeret arbejdskraft til butikkerne og til at  hjælpe de erhvervsdrivende med at udvikle deres forretninger og skabe vækst. Det indebærer blandt andet en mentorordning, hvor de enkelte butiksejere kan få hjælp af en erfaren mentor til at skabe vækst i omsætningen. Ambitionen er, at der bliver gennemført 30 mentorforløb næste år.

Inspirationen kommer fra et lignende projekt på Sydfyn, hvor fire kommuner gik sammen om at hjælpe de lokale erhvervsdrivende. Det har indtil videre været med til at sikre en øget omsætning på 12 millioner kroner i 2019 og målsætningen for 2020 er, at omsætningen stiger med 46 millioner kroner. jki@kl.dk

Emneord
Økonomi, Erhverv

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Ringkøbing hjælper butikker i kamp mod nethandel Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger