Foto: Aarhus Kommune
Foto: Aarhus Kommune
27.11.2020 kl. 10.37

Vraget spidskandidat decimerer R-gruppe i Aarhus

Eva Borchorst Mejnertz har mistet tilliden til den politiske leder for Radikale Venstre i Aarhus, Rabih Azad-Ahmad, og forlader derfor partiet.

Først var de tre, men nu tæller Radikale Venstres byrådsgruppe i Aarhus kun to medlemmer, rådmand Rabih Azad-Ahmad og Mahad Yussuf. 

Byrådsmedlem Eva Borchorst Mejnertz har meldt sig ud af partiet og fortsætter perioden ud som løsgænger, meddeler hun på Facebook.

Det sker efter at hun tidligere på måneden tabte et kampvalg om spidskandidaturet til KV21 til Rabih Azad-Ahmad.

– Ærlighed er for mig en grundsten. Og jeg kan ikke være ærlig overfor for mig selv og andre, eller for den sags skyld beholde og passe på mig selv, samtidig med, at jeg sidder i gruppe med Rabih. Hvis man ikke har tillid til den politiske leder i en gruppe, har man tre valgmuligheder: Man kan vælge at bringe en anden kandidat i spil, eller selv at udfordre. Den sidste mulighed er at gå. Jeg har forsøgt de to første og drager derfor nu konsekvensen, skriver hun.

LÆS OGSÅ Borgmester trækker sig som spidskandidat

Eva Borchost Mejnertz er det syvende medlem af Aarhus Byråd, der forlader sit parti i denne valgperiode. Det sjette var byrådsveteranen Ango Winther, der for under en uge siden skiftede Socialdemokratiet ud med De Konservative. mdbr@kl.dk

Det fremgik af en tidligere version af denne artikel, at der kun var to radikale byrådsmedlemmer før Eva Borchorst Mejnertz' exit. Det var desværre en fejl. Mahad Yussuf er kommet til i løbet af valgperioden. Vi beklager fejlen.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Vraget spidskandidat decimerer R-gruppe i Aarhus Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger