Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
27.11.2020 kl. 13.08

Syddjurs i brev til ministeren: Gør videomøder permanente

Telefon- og videomøder med ledige fungerer så godt, at Syddjurs Kommune gerne vil have lov til at fortsætte med dem efter coronakrisen.

En særregel giver jobcentrene mulighed for at afholde samtaler med ledige digitalt frem til udgangen af 2020.

I en KL-undersøgelse svarer ni ud af ti jobcentre, at de digitale møder fungerer godt og er en styrkelse af beskæftigelsesindsatsen. Det gælder blandt andet i Syddjurs, hvor udvalget for erhverv og beskæftigelse derfor har sendt et brev til beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard og bedt om at få muligheden for digitale møder forlænget eller gjort permanent.

Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

– Vi har i udvalget meget fokus på at sikre, at vores service til ledige og virksomheder hele tiden er tilpasset vores aktuelle virkelighed. Vi har gode erfaringer med dialog via telefon og video med de ledige og derfor har vi også valgt at henvende os til beskæftigelsesministeren for at få muligheden gjort permanent. I det hele taget ønsker vi os større frihed i opgaveløsningen, når det gælder dialog med vores borgere. Det er os, som er tæt på borgeren, og derfor bør det også være os, som vælger den kontakt til borgeren som er bedst i den konkret situation, siger formand for udvalget for erhverv og beskæftigelse i Syddjurs, Gunnar Sørensen (V).

LÆS OGSÅ Ringere service for nedslidte borgere, hvis seniorpensionen fjernes fra kommunerne

Kommunens erfaringer med digital dialog med de ledige viser blandt andet, at de ledige sparer transporttid og at de svagere ledige, der måske føler sig utrygge ved en samtale, fører sig mere trygge, fordi de er derhjemme.

Syddjurs Kommune understreger, at en række samtaler stadig vil skulle afvikles fysisk. mdbr@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Syddjurs i brev til ministeren: Gør videomøder permanente Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger