Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
27.11.2020 kl. 13.37

Københavnsk forvaltning har rod i regnskaberne

En afdeling i Københavns teknik- og miljøforvaltning har gennem flere år bogført timer på fiktive anlægskonti uden at have haft budget til det.

Den er gal med økonomistyringen i landets største teknik- og miljøforvaltning – nemlig den i Københavns Kommune.

En afdeling i forvaltningen har gennem flere år bogført medarbejdertimer på fiktive anlægskonti uden at have haft budget til det. Det har ført til, at der i løbet af tre år er oparbejdet et underskud på 37 millioner kroner. Det beløb kan stige med yderligere 15 millioner kroner i 2020.

Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse, hvor teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) kræver en redegørelse om forløbet, som kan få personaleretlige konsekvenser.

– Det er under al kritik, at teknik- og miljøforvaltningen ikke overholder kommunens regler, og det ærgrer mig, at der endnu en gang dukker en dårlig sag op, mens forvaltningens ansatte dagligt sætter en ære i at løfte forvaltningens ry og genskabe en tillid til kommunen. For at undgå at denne slags problemer gentager sig i fremtiden, har jeg krævet en redegørelse om hændelsesforløbet. Samtidig har jeg en forventning om, at forvaltningen arbejder på få løst problemerne med rådgivning fra Intern Revision. Når redegørelsen foreligger, må vi se på, hvad den skal have af konsekvenser, siger Ninna Hedeager Olsen. 

LÆS OGSÅ Affaldssortering bliver dyrere end klimaaftalen anslår

Der kan ifølge Københavns Kommunes interne revision være tale om besvigelse i form af bevidst fejlinformation i et regnskab. Ved at bogføre timeforbruget på konti med negativt budget er udgifterne ikke umiddelbart synlige, når man gennemgår regnskabet, og indtil videre er det ikke muligt at se, hvilke anlægsprojekterne, timerne skulle have været bogført på. Dermed er bevillingsreglerne overtrådt. mdbr@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Københavnsk forvaltning har rod i regnskaberne Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger