Foto: Syddjurs
Foto: Syddjurs
26.11.2020 kl. 10.00

Syddjurs får ny kommunaldirektør efter større oprydning

Rasmus Møller er blevet ansat som ny kommunaldirektør i Syddjurs Kommune. Han kommer fra en stilling som direktør for Børn og Kultur i Favrskov Kommune og har mange års erfaring med ledelse af kommunale driftsområder.

Det var et enigt ansættelsesudvalg og byråd, der onsdag aften udpegede 47-årige Rasmus Møller fra Risskov til stillingen som kommunaldirektør i Syddjurs Kommune. Det meddeler kommunen i en pressemeddelelse. Rasmus Møller kommer fra en stilling som direktør for Børn og Kultur i Favrskov Kommune, og hans ansættelse bliver et led i en større oprydning på chefgangen i Syddjurs.

Rasmus Møller skal overtage posten fra den konstituerede kommunaldirektør Poul Møller, som blev indsat i juni i år, efter et enigt byråd besluttede at fyre den daværende kommunaldirektør Jesper Hosbond Jensen. Det skete primært på grund af kommunens store problemer med at overholde budgettet, som i 2019 blev overskredet med 134 millioner kroner. Derfor valgte byrådet også i foråret 2020 at sige farvel til både chefen for erhverv og beskæftigelse og chefen for social og familie.

Med ansættelsen af Rasmus Møller starter kommunen altså et nyt kapitel i 2021, og det glæder borgmester Ole Bollesen (S).

– Jeg er rigtig stolt over, at et enigt ansættelsesudvalg og Byråd kan pege på Rasmus Møller som vores nye kommunaldirektør. Rasmus Møller har lang ledelseserfaring og har i ansættelsesprocessen vist sikker indsigt i økonomistyring, vores driftsområder og en god forståelse for samspillet med byrådet. Rasmus Møller har desuden de rette faglige kompetencer og personlige egenskaber til at få succes med opgaverne. I dialogen har Rasmus Møller vist, at han vil kunne bidrage markant til en forsat positiv udvikling af vores organisation til glæde for både borgere, virksomheder og medarbejdere. Jeg glæder mig til samarbejdet, og til at byde Rasmus Møller velkommen, siger han i pressemeddelelsen.

LÆS OGSÅ DJØF: Hjemsendelse af kommunaldirektør er ulovlig

Rasmus Møller har mange års ledelseserfaring fra flere kommunale topjobs. Før han kom til Favrskov, var han ansat i Aarhus Kommune som forvaltningschef for pædagogisk afdeling under Børn og Unge. Før det var han en årrække i Randers Kommune, hvor han var stabschef med ansvar for blandt andet IT, borgerservice og betjening af byrådet.

Rasmus Møller starter i stillingen den 1. januar 2021, men skal dog allerede i december deltage i ansættelsesudvalget for en ledig direktørstilling i kommunen. frst@kl.dk 

Emneord
Forvaltning, Navne

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Syddjurs får ny kommunaldirektør efter større oprydning Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger