Søren Buch, ny koncernchef på børne- og unge-området i Skanderborg Kommune. Foto: Holstebro Kommune
Søren Buch, ny koncernchef på børne- og unge-området i Skanderborg Kommune. Foto: Holstebro Kommune
26.11.2020 kl. 16.03

Officersuddannet folkeskolelærer skal være koncernchef i Skanderborg

Søren Buch bliver ny koncernchef for børn- og ungeafdelingen i Skanderborg Kommune. Den officersuddannede folkeskolelærer kommer fra en lignende stilling i Holstebro Kommune.

48-årige Søren Buch skal stå i spidsen for børn- og ungeområdet i Skanderborg Kommune. Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Direktør i Skanderborg Kommune Frederik Gammelgaard glæder sig over at få en kollega, som, han siger, har faglig tyngde og bred erfaring.

– Det er ret unikt at finde en kandidat, der har arbejdet med og har indgående kendskab til alle de komplekse fagområder, som børne- og unge-området dækker over. Søren har stor erfaring som chef og rigtige gode lederegenskaber med den rette balance mellem at ville dialogen og samtidig sætte retning. Vi glæder os til samarbejdet, siger Frederik Gammelgaard.

Søren Buch kommer fra en stilling som chef for familie- og dagtilbudsområdet i Holstebro Kommune. Hans karriere i det offentlige startede dog et lidt andet sted.

LÆS OGSÅ Frederiksberg henter ny direktør i nabokommunen

I 2004 blev han nemlig uddannet folkeskolelærer, og efter et års arbejde som lærer blev han skoleleder på Børne- og Ungecentret Vejle Fjord. Siden arbejdede han som konsulent i Fredericia Kommune, indtil han i 2012 blev PPR-leder i Nordfyns Kommune. Der arbejdede han i et års tid, hvorefter han blev leder for Børn og Læring i Herning Kommune, og i december 2016 blev han så familie- og dagtilbudschef i Holstebro Kommune.

Hans ledelseserfaring kommer blandt andet fra officersuddannelsen i Den Kongelige Livgarde, og han er i gang med lederuddannelsen KIOL Executive

Søren Buch glæder sig ifølge eget udsagn til at begynde i sit nyt job og møde de nye kolleger.

– Skanderborg er en spændende vækstkommune - også på børne- og unge-området. Med 2.000 flere skolebørn og 1.000 flere 0-6-årige over de næste 10 år, står området med en stor og spændende udfordring, som jeg rigtig gerne vil bidrage til at håndtere, siger Søren Buch.

LÆS OGSÅ Næstved ansætter direktør med husdyrhold i privaten

Søren Buch bor i Jelling er gift og har to børn. Han tiltræder stillingen i Skanderborg Kommune den 1. januar 2021. jki@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Officersuddannet folkeskolelærer skal være koncernchef i Skanderborg Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger