Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
25.11.2020 kl. 13.45

Endnu to kommuner på vej med røgfri arbejdstid

Odsherred og Aalborg Kommune er på vej med røgfri arbejdstid for de kommunalt ansatte. I Odsherred vil rygeforbuddet også gælde på hjemmearbejdspladser.

Endnu to er ved at føje sig til den voksende liste over kommuner, der indfører røgfri arbejdstid for de ansatte. I Aalborg har et flertal på seks ud af syv magistratsmedlemmer netop truffet en principbeslutning om, at der skal indføres røgfri arbejdstid i kommunen.

– Vi vil gerne arbejde for en bedre folkesundhed – også blandt vores ansatte – og vi håber at være med til at skubbe folkesundheden i kommunen i en bedre retning. Og hvis der er noget, der er dårligt for folkesundheden, så er det rygning, siger borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S) til TV2 Nord.

Kun Enhedslistens magistratsmedlem Lasse N.P. Olsen stemte imod forslaget. Han mener, at den nuværende rygepolitik er fin som den er. I øjeblikket er det forbudt at ryge på kommunens arealer.

Med den nye beslutning bliver rygeforbuddet udvidet. Hvordan, det præcist skal skrues sammen, er ikke afgjort endnu. Det endelige forslag vil blive udarbejdet af både ledelse og medarbejdere i kommunen. Først skal byrådet dog nikke til magistratens principbeslutning.

LÆS OGSÅ Sommerferie med lønforhøjelse
FOR ABONNENTER

Hvis beslutningen bliver truffet hele vejen igennem systemet, så bliver rygeforbuddet efter planen indført i løbet af 2021.

Røgfri hele tiden

I Odsherred Kommune er politikerne nået skridtet videre. På det seneste byrådsmøde besluttede kommunalpolitikerne, at der skal indføres et totalt rygeforbud i arbejdstiden. Uanset om folk arbejder hjemme, er på tjenesterejse eller bevæger sig fra et arbejdssted til et andet.

Det var et enigt byråd, der stemte forslaget igennem, men dog ikke uden at udtrykke forbehold. Blandt andet noterede Venstres byrådsmedlem Pia Gade, at forslaget er ganske vidtrækkende.

– Det er en stor indgriben, at forbyde rygning i private hjem og private biler. Det er krænkende for den private ejendomsret og det smerter mit liberale hjerte, men jeg stemmer ja – udelukkende fordi medarbejderne i kommunen har stemt ja til rygepolitikken, sagde Pia Gade ifølge sn.dk.

LÆS OGSÅ Sundhed på cafeen
FOR ABONNENTER

I Odsherred Kommune kommer rygeforbuddet til at gælde fra årsskiftet. jki@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Endnu to kommuner på vej med røgfri arbejdstid Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger