Foto: Kolding Kommune
Foto: Kolding Kommune
25.11.2020 kl. 12.09

EM i Kolding: Smitterisikoen forbliver i håndboldboblen

Kolding var hurtig til at melde sig på banen, da Frederikshavn måtte aflyse deres værtskab for EM i kvindehåndbold. Borgmester Jørn Pedersen (V) har fuld tiltro til DHF’s plan for afholdelsen og frygter ikke øget smitte, når kommunen skal huse de otte nationalhold.

Selvom smittetrykket lige nu stiger over hele landet, er Koldings borgmester, Jørn Pedersen (V), helt tryg ved DHF’s plan for afholdelsen af håndboldkampe i Kolding. Den indebærer nemlig, at alle nationalhold holder sig til deres egen ”boble” i al den tid, de opholder sig i Danmark.

– Det kommer til at foregå i lukkede bobler, og de bliver testet hver eneste dag i de indledende runder, som skal foregå i Kolding. De bliver lukket inde på hoteller og i vores halkompleks, hvor de øvrige idrætsudøvere bliver flyttet ud i andre haller. På den måde har DHF betrygget os i, at de har fuldstændigt styr på det, så vi er helt trygge ved det, siger Jørn pedersen og fortsætter:

– Der er mindre risiko ved det her, end hvad vi bøvler med i dagligdagen lige nu, hvor vi i den grad er udfordrede med for eksempel smitte på skoler.

De lukkede bobler omkring spillerne betyder, at kontakten til omverdenen minimeres så meget som muligt, og ifølge Jørn Pedersen betyder det også, at eventuel smitte bliver et internt problem for håndboldspillerne.

LÆS OGSÅ Evaluering: Kommunerne er blevet bedre til at tænke strategisk om idræt

– Efter kampen er det bare direkte ud i bussen og tilbage på hotellet. De må kun være de to steder, så vi kommer ikke til at se skyggen af dem i bybilledet. Risikoen for smitte er der da absolut, men hvis der kommer nogle hertil, som allerede er smittede, så bliver de jo inden for den her lukkede boble. Det forbliver internt, så vores borgere kommer ikke til at blive berørt af det, siger han.

For Jørn Pedersen er risikoen for smitte ikke betydelig, og han fokuserer i stedet for på de positive effekter, som mesterskabet vil bære med sig for Kolding.

–  Det er jo branding. Medier og live på TV – Kolding bliver nævnt masser af gange. Der vil stå resultater fra Kolding i avisen, og der kommer til at stå Kolding på gulvet i hallen, hvor de spiller. Det får også en effekt for vores hoteller, der allerede nu huser det første hold, Norge. De får flere kunder ind, end de ellers ville have, og de kunder, der var booket ind i forvejen, bliver ombooket til andre hoteller i byen. Det er jo en understøttelse af en ellers udfordret branche.

Der vil komme til at blive afholdt otte landes kampe i Sydbank Arena i Kolding fra den 3.-20. december. Afholdelsen af EM vil komme til at koste Kolding Kommune cirka 100.000 kroner. frst@kl.dk 

LÆS OGSÅ Kommuner får forlænget dispensation til at hjælpe foreningsliv
Emneord
Fritid, Idræt, Kultur

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: EM i Kolding: Smitterisikoen forbliver i håndboldboblen Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger