Merete Amdisen er ny spidskandidat for S i Ishøj. Privatfoto
Merete Amdisen er ny spidskandidat for S i Ishøj. Privatfoto
24.11.2020 kl. 20.12

S vrager borgmester som spidskandidat

Merete Amdisen har sikret sig opbakning fra flertallet af S-medlemmerne i Ishøj. Borgmester Ole Bjørstorp er dermed færdig som socialdemokratisk borgmester fra 2022.

Ole Bjørstorp bliver ikke Socialdemokratiets spidskandidat til kommunalvalget i Ishøj næste år. 

Det står klart efter at resultatet af en urafstemning blandt partiets 423 medlemmer er blevet offentliggjort tirsdag eftermiddag. Her må Ole Bjørstorp se sig slået af Merete Amdisen, som han som led i den interne uro i partiet væltede som gruppeformand sidste år. 

Merete Amdisen fik 206 stemmer, Ole Bjørstorp 96 stemmer og outsider-kandidaten Annelise Madsen, datter af tidligere borgmester Per Madsen, 67 stemmer.

Merete Amdisen skriver i et opslag på Facebook, at hun glæder sig over, at forløbet, der går forud nu er afsluttet. 

LÆS OGSÅ Borgmester trækker sig som spidskandidat

– Det betyder, at vi kan komme i gang med den vigtigste opgave, nemlig at sikre Socialdemokratiets flertal i Ishøj Byråd. Socialdemokratiet skal fortsat være det bærende parti i udviklingen af Ishøj - For at løse den opgave skal vi gøre os fortjent til vælgernes tillid. Og det er med en god portion ydmyghed, at jeg giver mig i kast med den vigtige opgave, skriver hun. 

Uroen, der kastede Socialdemokratiet i Ishøj ud i det første kampvalg om borgmesterkandidaturet i 45 år, kom til offentlighedens kendskab tilbage i oktober, da Ole Bjørstorp skrev på Facebook, at han opstiller som borgmesterkandidat i 2021. Uden at være blevet valgt, og det går ikke, fastslog den lokale partiforeningsformand Henning Bjerre dengang. 

S-lokalbestyrelsen vedtog derefter en udtalelse om, at der endnu ikke var valgt spidskandidat, og da Merete Amdisen i december blev væltet som gruppeformand med et smalt flertal anført af Ole Bjørstorp, fortalte hun, at hun går efter at blive borgmesterkandidat. 

Efter den udmelding skabte Ole Bjørstorp yderligere intern debat ved på Facebook at beskylde Merete Amdisen for at splitte frem for at samle, og at hun derfor ikke kunne fortsætte som gruppeformand. 

LÆS OGSÅ Borgmesterkandidat skal være folketingsvikar midt i valgkampen

Sideløbende med de interne skærmydsler i partiet har Ekstra Bladet skrevet om borgmesterens brug af en kommunal bil, hvilket tilsynet senere påpegede var sket i strid med reglerne. 

Socialdemokratiet har haft absolut flertal i Ishøj siden 1985 og har haft borgmesterposten endnu længere. Ole Bjørstorp har været borgmester siden 2002. mdbr@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: S vrager borgmester som spidskandidat Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger