Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
23.11.2020 kl. 13.05

Nye restriktioner i Holstebro og Ringkjøbing-Skjern

Sundhedsministeren vil masseteste borgere i Holstebro og Ringkjøbing-Skjern Kommuner på grund af bekymring for mink-smitte.

Fra i dag indføres der nye restriktioner i de to kommuner Holstebro og Ringkøbing-Skjern. Det sker på grund af fundet af nye virusvarianter relateret til mink i de to kommuner. De nye tiltag vil ikke komme til at ligne dem, som Nordjylland oplevede for to uger siden med for eksempel lukkede kommunegrænser, oplyser Ringkøbing-Skjern i en pressemeddelelse. Til gengæld vil den nye fokuserede indsats komme til at handle om test, smitteopsporing og selvisolation.

De to borgmestre fra kommunerne deltog fredag i et møde med sundhedsminister Magnus Heunicke (S), men de endelige restriktioner vil først blive meldt ud på et pressemøde senere i dag. I pressemeddelelsen fra Ringkøbing-Skjern Kommune, siger borgmester Hans Østergaard (V), at han opfordrer borgerne til at blive testet.

– Nu skal vi afvente de yderligere informationer, men jeg vil klart opfordre til, at man lader sig teste, så vi kan bryde smittekæderne og få vendt smittetallet. Smittetallet i Ringkøbing-Skjern er for højt, og jeg kan derfor kun hilse det velkomment, hvis vi på den her måde kan komme tættere på en hverdag, hvor vi ikke længere skal sende skoleklasser hjem, og hvor beboerne på vores ældre- og specialcentre får nogle friere rammer, siger han.

Hans Østergaard lægger dog vægt på, at de nyfundne virusvarianter ikke bør give grund til voldsom bekymring blandt borgerne, og kommunen er klar til at tilbyde hjælp til et nyt massetestprogram.

LÆS OGSÅ Kommuner får navne på smittede borgere

– Det er vigtigt at understrege, at de varianter, der er fundet, ikke er farligere end andre varianter. For en sikkerhedsskyld er der dog et ønske om at komme alle minkvarianter til livs, og her er vi klar til at byde ind med den hjælp, ministeriet måtte bede om i forbindelse med et testprogram. Herudover afventer vi naturligvis de yderligere informationer, der kommer, siger han. frst@kl.dk 

Emneord
COVID19, Sundhed

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Nye restriktioner i Holstebro og Ringkjøbing-Skjern Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger