20.11.2020 kl. 13.00

S-medlem i Aarhus smækker med døren og melder sig ind i blå blok

Efter 26 år som socialdemokrat i Aarhus byråd melder Ango Winther sig ud og ind i Konservative. Som årsag giver han ændrede værdier i sit gamle parti. S-gruppeformand siger, at det er Ango Winther, der har skiftet værdier.

I går torsdag sendte veteranen i Aarhus byråd sin udmeldelse af Socialdemokratiet til borgmester Jacob Bundsgaard.

– Jeg kan ikke kende de værdier, som Socialdemokratiet i Aarhus Byråd i dag står for, siger Ango Winther til JyllandsPosten.

Han henviser blandt andet til nogle aktuelle byggesager på Europaplads, på Sølystgade og på Herredsvej, som han ikke mener er håndteret korrekt.

– Man skal opføre sig ordentligt over for borgerne, hvad enten de hedder hr. Jensen eller direktør Pedersen. Det gør Socialdemokratiet i Aarhus Byråd ikke længere, og det kan jeg ikke stå inde for, siger Ango Winther samme sted.

LÆS OGSÅ Stopper i politik på grund af dårlig hørelse

Udmeldelsen falder sammen med, at Socialdemokratiets partiforening i Viby først på ugen meddelte, at de ikke vil genopstille Ango Winther til kommunalvalget i 2021.

– Det var en enig bestyrelse, der i mandags besluttede, at vi ikke ville stille Ango Winther op til næste byrådsvalg, og det er begrundet i samarbejdsvanskeligheder gennem flere år. Vi synes ikke, at Ango har været aktiv i partiforeningen omkring at skrive indlæg, møde op til arrangementer og den slags, siger næstformand for Socialdemokratiet i Viby, Hans Peter Mehlsen i en anden artikel i JyllandsPosten.

Det er Ango, der har flyttet sig

At Socialdemokratiet skulle have flyttet sig værdipolitisk, har Socialdemokratiets gruppeformand i byrådet svært ved at genkende.

– Jeg har godt kunne mærke, at vi ikke har været enige om de byggesager, som han (Ango Winther, red.) nævner. Men han har stået alene, for resten af gruppen har været enige om den politiske linje. Jeg synes ikke det er rigtigt, at vi har rykket os. Og jeg er ikke enig i, at folk ikke er blevet behandlet ordentligt, siger Anette Poulsen til Nyhedsmagasinet Danske Kommuner.

LÆS OGSÅ Tabte internt kampvalg: Nu er hun også vraget som gruppeformand

Socialdemokrati går nu fra 11 til 10 pladser i byrådet.

– Det er da ærgerligt. Det er det altid, når nogen melder sig ud. Vi er heldigvis et stort parti med mange gode kræfter og med mange gode kompetencer. Vi har stadig en tredjedel af pladserne i byrådet. Og det rykker ikke ved magtbalancen mellem rød og blå blok. Der er stadig rødt flertal med 19 mandater mod 12 i blå blok, siger Anette Poulsen. tkn@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: S-medlem i Aarhus smækker med døren og melder sig ind i blå blok Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger