Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
19.11.2020 kl. 10.02

To ud af tre kommuner er nu med i klimasamarbejde

Yderligere 46 kommuner tilslutter sig nu DK2020-projektet.

Der er overvældende interesse blandt landets kommuner for at være med i projektet DK2020, der sætter turbo på den lokale klimaindsats.

Således kan yderligere 46 kommuner nu slutte sig til de eksisterende 20 kommuner i projektet, der drives i samarbejde mellem Realdania, KL og de fem regioner.

Som led i samarbejdet skal alle kommunerne nu udarbejde klimahandlingsplaner, der lever op til Parisaftalen og som lever op til samme standarder som det internationale bynetværk C40 anvender.

Det giver rigtig god mening, pointerer Jesper Nygård, der er administrerende direktør i Realdania.

LÆS OGSÅ Beredskab for oversvømmelser styrket ved at samle data

– Konsekvenserne af klimaforandringerne er allerede hverdag i landets kommuner og regioner. Og det er lokalt og regionalt, at mange af udfordringerne konkret kan løses. Derfor har de danske kommuner og regioner en absolut nøglerolle i klimakampen. I DK2020 spiller de tæt sammen, og jeg er ikke et sekund i tvivl om, at det unikke samarbejde, vi har fået op at stå her, vil skrive verdenshistorie.

Det særlige ved de klimahandlingsplaner, som kommunerne udarbejder i DK2020-samarbejdet, er, at alle væsentlige kilder til drivhusgasudledning skal håndteres. Det er blandt andet transport, landbrug, energi, bygninger, byudvikling og kommunens egne biler og ejendomme. 

I klimahandlingsplanen skal hver kommune udpege konkrete tiltag, der tilsammen sikrer en nettonul-udledning senest i 2050 for hele kommunens geografiske område.  

Undervejs kan de 66 kommuner sparre med hinanden. Ud af de 20 pilotkommuner, der siden 2019 har været i gang med at udarbejde klimahandlingsplaner, er Samsø, Sønderborg og Roskilde allerede nået i mål. De kommuner skal nu i gang med at implementere klimahandlingsplanerne gennem konkrete politikker og projekter. mdbr@kl.dk

LÆS OGSÅ Stevns vil have mere vild natur og biodiversitet
Emneord
Klima, Miljø

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: To ud af tre kommuner er nu med i klimasamarbejde Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger